Geen ‘Oostende Zingt!’ tijdens de Paulusfeesten dit jaar

Pulle aan het werk op Oostende Zingt! in 2018: voorlopig de laatste keer op de Paulusfeesten? © FRO
Redactie KW

Het nieuws zorgt voor heel wat commotie op sociale media.

“Met veel spijt in het hart moeten we helaas meedelen dat de organisatie van de Paulusfeesten beslist heeft om dit jaar geen editie van Oostende Zingt! te organiseren tijdens de Paulusfeesten”, klinkt het op Facebook.

“Ik heb als reden gekregen dat wij wel het meeste volk trekken, maar dat de toeschouwers procentueel te weinig verteren. Ze willen én veel volk én een goede verkoop van drank en eten, een beetje vreemd dus. Wij zijn zeker niet de duurste groep op de Paulusfeesten”, reageert Michiel Dehondt, die het concept tien jaar geleden mee opstartte.

“Wij vinden het vooral heel jammer. Zeker omdat wij echt proberen de cultuur van Lucy Loes te behouden. Oostende Zingt! is een succesformule voor jong en oud die iedereen samenbrengt en waar veel mensen naar uitkijken. Het doet ons zeker deugd om te zien dat het zo leeft onder de mensen. Wij zijn ook aan het kijken of het mogelijk is om deze zomer ergens toch Oostende Zingt! te kunnen organiseren omdat er echt grote vraag naar is en heel veel mensen het jammer vinden dat het niet meer op de Paulusfeesten zal zijn deze zomer”, klinkt het nog.

Opteren voor iets nieuws

Voorzitter van de Paulusfeesten Joris Pollet begrijpt de commotie. We hebben samen met alle bestuursleden inderdaad gekozen om het concept van Oostende Zingt! dit jaar niet meer te laten doorgaan”, vertelt Joris Pollet. “Dat heeft helemaal niets te maken met opbrengsten, maar eerder met het feit dat de Paulusfeesten mee moeten evolueren met hun tijd. Bij de Paulusfeesten staat Oostende voorop. Het is echter niet omdat Oostende Zingt! niet meer doorgaat, dat Oostende niet meer aan bod komt op de Paulusfeesten. Integendeel, er staat heel wat meer te gebeuren wat Oostende betreft tegenover andere jaren”, klinkt het.

Er gaan geruchten de ronde dat het afschaffen van Oostende Zingt! te maken heeft met de nieuwe coalitie

“Oostende Zingt! was vorig jaar aan haar tiende editie toe, wij vonden dat het ideale moment om het concept af te voeren en te opteren voor iets nieuws. We gaan de mensen van Oostende Zingt! sowieso betrekken bij het bedenken van een nieuw concept. Maar dat het vooral om ‘verteren’ gaat, dat klopt niet. Uiteraard is daar op sociale media heel wat commotie rond, dat heb je bij elke verandering. De bezoekers van de Paulusfeesten kunnen op hun twee oren slapen, Oostende staat op de Paulusfeesten boven. Het programma zelf wordt pas in maart bekendgemaakt.”

Niets met politiek te maken

Patrick Dupon, beter bekend als Pulle, snapt niet dat de organisatie Oostende Zingt aan de kant schuift. “We waren een van de goedkoopste activiteiten voor de organisatie. Dat ze ons dan aan de kant schuiven, dat snap ik niet”, zucht Pulle.

“Nochtans konden we elk jaar opnieuw rekenen op minstens 9.000 toeschouwers. Dat we dan aan de kant geschoven worden omdat er te weinig getapt wordt, dat vind ik kort door de bocht. Er gaan geruchten de ronde dat het afschaffen van Oostende Zingt! te maken heeft met de nieuwe coalitie, maar het heeft helemaal niets met politiek te maken. En na tien jaar tijd voor vernieuwing? Er zit helemaal geen slijtage op het concept. Dat wordt bewezen door de 10.000 toeschouwers tijdens de vorige editie van de Paulusfeesten. Ik en veel andere Oostendenaars vinden het heel erg spijtig. Voor de meesten was dat de topavond van de Paulusfeesten, voor ons was het de topavond van het jaar. Wij werden er niet rijk van, maar we deden het vooral voor de Oostendenaars.”

In een zwart gat

Catherine Lagast, een van de zangeressen van Oostende Zingt! viel uit de lucht toen ze het nieuws te horen kreeg. “We kregen van de organisatoren te horen dat het niet meer zou doorgaan, we vielen uit de lucht”, reageert Catherine.

“We hadden ook nooit gedacht dat ze het zouden afvoeren, zeker niet met het aantal bezoekers dat jaarlijks richting Paulusfeesten trokken voor Oostende Zingt! Dan moest ons dat vorig jaar al gemeld worden. Dan hadden we in schoonheid afscheid kunnen nemen van ons publiek. Slijtage na tien jaar? Helemaal niet! Elk jaar leven we toe naar Oostende Zingt! met onze groep. Nu vallen we een beetje in een zwart gat. En rijk zouden we er ook niet van worden, je doet dat omdat je het graag doet. Neen, het gaat er bij mij niet in dat we er dit jaar niet zullen staan. Net als dat bij vele Oostendenaars het geval zal zijn.”

(JRO)

Oostende Zingthttps://www.facebook.com/oostendezingt/https://www.facebook.comFacebook1

Met veel spijt in het hart moeten we helaas meedelen dat de organisatie van de Paulusfeesten beslist heeft om dit jaar…

Geplaatst door Oostende Zingt op Dinsdag 5 februari 2019

rich1.0https://www.facebook.com/oostendezingt/posts/1900188756777628552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier