Gastrobar Vonk in Kachtem amper vier weken open en meteen in Gault-Millau: “Enorme verrassing”

© gf
Redactie KW

Het was even schrikken voor de broers Bart en Stijn Hoornaert toen ze maandagnamiddag vernamen dat hun gloednieuwe gastrobar Vonk al meteen in de nieuwe Gault&Millau pronkt. De zaak was amper vier weken open voor de horeca terug verplicht de deuren moest sluiten. Tijd genoeg voor een recensent om toch al langs te komen, zo blijkt.

“Ik had niet gedacht dat ze onze opening zo snel zouden oppikken”, reageert Bart, die er als chef-kok in de potten roert. “Ze spelen duidelijk zeer kort op de bal. Het is tof dat in die ene maand dat we open waren toch nog konden passeren en nog veel fijner dat we al meteen bekroond zijn met een score van 12 op 20. Gun ons nog wat tijd om te groeien en dat kan later hopelijk alleen maar beter worden. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat we niet in de gids zouden staan. Dan is dit extra mooi meegenomen.”

Dat de horeca door de coronacrisis nu opnieuw dicht moet, is voor de broers extra spijtig. “Zeker nu we opgenomen zijn in de Gault&Millau. Nu gaan we dat succes niet meteen kunnen verzilveren. Ja, we hebben wel een takeway-formule, maar dat is niet helemaal hetzelfde. Gerechten in een bakje serveren druist zelfs een beetje in tegen waar ik voor sta, maar in de gegeven omstandigheden willen we onze klanten toch iets geven. We werken bovendien aan een heerlijk menu voor de feestdagen, samen met restaurant Vier uit Kortrijk en nog twee andere restaurants. We gaan dus zeker niet op onze lauweren rusten”, besluit Bart. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise