Frans is vierde oudste mannelijke eeuweling van Kortrijk

Redactie KW

De honderdste verjaardag van Frans Soetens werd dinsdag gevierd in woonzorgcentrum De Pottelberg in Kortrijk.

Frans werd in Zwevegem geboren op 10 december 1917 in het gezin van Julie Clauws en Gustaaf Soetens, die elektricien was bij Bekaert in Zwevegem. Frans was de jongste in het gezin dat twaalf kinderen telde.

Frans liep school in het VTI van Kortrijk. Hij begon zijn carrière als bediende bij de steenkoolcentrale Intercom in Zwevegem, waar nu Transfo is. Later ging hij aan de slag bij Electrabel in Kortrijk, waar hij tot aan zijn pensioen bleef werken. Frans trouwde met Alfonsine Ghistelinck. Het koppel kreeg een dochter Godelieve die overleden is en een zoon Paul. De tweeling Sarah en Laura zijn de kleindochters.

Frans stond snel alleen voor zijn gezin want Alfonsine overleed al in 1968. Hij leerde Martha Putman kennen en vond bij haar opnieuw de liefde. Het koppel ging graag op reis, en vooral naar de zon. Tenerife was één van hun favoriete bestemmingen, waar ze graag enkele maanden verbleven. Ondertussen is ook Martha overleden.

Frans ging graag kaarten en biljarten, maar nu is dat moeilijker geworden en kijkt hij vooral televisie.

Als aan Frans het geheim van honderd jaar te worden gevraagd wordt, antwoordt hij ‘niet doodgaan’. Frans verblijft in woonzorgcentrum De Pottelberg in Kortrijk.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier