Frans Geldof fietst 241 km naar huis op… damesfiets

Frans Geldof legde de afstand af met een damesfiets. © (Foto ACK)
Redactie KW

Dat Frans Geldof, lookalike van Eddy Merckx, niet om een stunt verlegen zit is algemeen bekend. Dit keer doet hij dat niet met de koersfiets maar… met een damesfiets.

Frans Geldof (60), gehuwd met Sybille Vandemaele, vader van Lien en Sara en opa van Esmée en Eloïse, woont in Woumen, deelgemeente van Diksmuide. “Het is een jaarlijkse gewoonte dat we met de kinderen en kleinkinderen even samen vakantie nemen. Normaal gaan we richting Eindhoven, maar dit jaar werd het Hengelhoef in Houthalen-Helchteren”, vertelt Frans.

Zonder gps

“Na een deugddoende vakantie ging ik de uitdaging aan om met de fiets terug naar huis te keren, met een gewone damesfiets dan nog wel.” Het werd een rit van 241 km. “Ik wou er een retrorit van maken, niet met gps, maar zoals in de jaren 70 met de kaart. Dus vertrok ik gewapend met een oude kaart richting Woumen. Om 6 uur ’s morgens stapte ik op de fiets met de kaart in aanslag. Probleem is dat er sinds 1970 heel wat veranderd is en er verschillende straten niet op de kaart staan. Om 16 uur ben ik even bij een winkel gestopt om een hapje te eten. Dan zag ik een bordje naar Scherpenheuvel en heb een omweg gemaakt naar de basiliek daar. Onderweg met de fiets kan je veel meer genieten van wat je ziet en ontmoet je heel wat mensen om eens een praatje mee te maken. Zo is er ook iemand geweest die een vijftal km heeft meegefietst.”

Onderweg met de fiets kan je veel meer genieten van wat je ziet

Hoewel het een lange rit is om helemaal alleen te doen haalt Frans hier grote voldoening uit. “Terwijl de familie met de auto naar huis reed, fietste ik rustig door aan een gemiddelde van 15km/u.”

Grote voldoening

“Via Zonhoven, Hasselt, Diest, Aarschot, Mechelen, Willebroek, Boom, Temse, Sint Niklaas, Lokeren naar Gent, Deinze, Tielt, Lichtervelde kwam ik in Zarren om er via Klerken naar Woumen te fietsen en tegen 23.23 uur thuis aan te komen. Het was een uitdaging die ik met veel plezier aanging, die ik volbracht en waar ik met grote voldoening op terugblik”, besluit Frans. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier