Flinke hinder aan De Vlinder en De Boomgaard

(foto EVG)
Redactie KW

De rioleringswerken ter hoogte van de parking aan de Hembyze, jeugdhuis De Vlinder en de buitenschoolse kinderopvang De Boomgaard zijn maandag begonnen. Ook de inrit naast de sporthal zal hinder ondervinden, want de parking en de inrit zullen tijdelijk afgesloten worden.

“Parkeergelegenheid wordt voorzien op de parking ter hoogte van de sporthal aan het rondpuntje. Je kunt er tijdelijk kortparkeren van maandag tot vrijdag, met een maximum van een half uurtje. Om langer te parkeren kunnen andere plaatsen in het centrum gebruikt worden: op het marktplein, aan de begraafplaats, en de parkeerzones op de Singellaan”, meldt het gemeentebestuur.

Voetbalclub

“De toegang via de parking tot De Boomgaard Gits wordt door deze werken dus tijdelijk afgesloten”, zegt Nancy Huyghe, coördinator van Huis van het Kind en IBO De Boomgaard. “De Boomgaard wordt tijdelijk bereikbaar via de sporthal en er is bewegwijzering. Kortparkeren kan aan de sporthal of langer kan op de markt.”

“Kinderen brengen en halen naar en van het voetbalplein wordt tijdelijk door De Boomgaard stopgezet. De voetbalclub is daarvan op de hoogte gebracht. We willen de kinderen wel op het gepaste uur verzamelen in De Boomgaard en ze tot bij de parking aan het rondpuntje van de sporthal begeleiden. Na het beëindigen van de wegenwerken op de parking kunnen wij de kinderen opnieuw vanuit De Boomgaard naar het voetbal brengen. Het brengen en ophalen van kinderen voor andere nevenactiviteiten zoals de muziekschool, tekenacademie en de sporthal blijft wel doorgaan.”

Volgende fases

“We hopen dat de werken rond De Boomgaard over een vijftal weken afgerond zijn, maar dat hangt vooral af van de weersomstandigheden”, zegt schepen van Openbare Werken Mieke Debergh. “Tegen het einde van de week zou er opnieuw plaatselijk verkeer mogen passeren aan het kruispunt met De Nieuwplaats tussen de Singellaan en de Kapellestraat. Eind volgende week wordt er beton gegoten, zodat het kruispunt van de Torhoutstraat en de Theresia Van Canneytstraat open kan. Bij hogere temperaturen kunnen we een toplaag aanbrengen. Dat zal een tweetal dagen duren.”

“In een laatste fase begin maart, na de Grote Prijs Monseré, kunnen we van start gaan met de werken aan de Gitsbergstraat, vanaf de Kapellestraat tot en met de oude pastorij. We doen ons best om alles vlot te laten verlopen, maar de weersomstandigheden kunnen we niet sturen”, besluit de schepen. (EVG)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier