Filmpje opgedoken met jongen (12) die 140 km per uur rijdt in de Audi van zijn vader

Redactie KW

Op sociale media circuleert een filmpje waarbij een jongen van 12 jaar achter het stuur zit van een Audi RS6, waarmee hij op een gegeven moment 140 kilometer per uur haalt.

Of hij een ritje mocht maken met de auto van zijn vader? In een filmpje dat online circuleert mag een jongen van 12 jaar plaats nemen achter het stuur van de Audi RS6 Avant Quattro. Een bijzonder sportief exemplaar, goed voor 600 pk, dat honderd kilometer per uur haalt in 3,6 seconden. Het filmpje dateert van april dit jaar in een industriezone in Izegem. De jongen wordt gefilmd door zijn vader en haalt op een gegeven moment 140 kilometer per uur. De toegelaten snelheid is de helft lager.

Het filmpje was niet bedoeld om rond te sturen, maar de jongen heeft dat volgens een reactie van de vader – die de feiten bevestigd aan Het Laatste Nieuws – wel gedaan naar enkele vrienden, waarna het breed verspreid raakte. De man heeft intussen een advocaat aangesteld. “We zullen afwachten welke initiatieven er worden genomen en dan zullen we zien welke juridische mogelijkheden het dossier ons biedt”, reageert advocaat Thomas Vandemeulebroucke.

Wellicht zal de man zich moeten verantwoorden in de politierechtbank en wacht hem een fikse boete.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier