Ewout Vereecke, zoon van oud-burgemeester, maakt kans op Agoriaprijs voor zijn scriptie

Ewout Vereecke. (gf)
Olaf Verhaeghe

Kuurnenaar Ewout Vereecke, zoon van oud-burgemeester en oud-gedeputeerde Carl Vereecke, is genomineerd voor de Agoriaprijs 2019, een deelprijs van de prestigieuze Vlaamse Scriptieprijs. De burgerlijk ingenieur studeerde af aan de KU Leuven met een thesis over het gebruik en belang van groendaken.

De Vlaamse Scriptieprijs, een organisatie van Scriptie vzw, werkt samen met technologiefederatie Agoria Vlaanderen voor de Agoriaprijs 2019. De prijs die goed is voor 1.500 euro, bekroont de sterkste technologiescriptie die het afgelopen academiejaar aan Vlaamse hogescholen en universiteiten werd afgewerkt.

Kuurnenaar Ewout Vereecke is een van de drie kanshebbers op die Agoriaprijs. De zoon van voormalig burgemeester van Kuurne Carl Vereecke studeerde dit jaar af aan de KU Leuven met zijn thesis ‘Intelligent control of green roofs as buffers in urban settings: a case study for Antwerp’. De 23-jarige Ewout deed onderzoek naar de slimme sturing van blauwe groendaken. “Water is onze meest kostbare grondstof. Het is dan ook belangrijk dat we er zorgvuldig mee omspringen“, stelt hij. Net daarom promoot de burgerlijk ingenieur groendaken die bij hevig onweer water vasthouden. Dat water kan in droge periodes gebruikt worden om de droogte op te vangen. Om dat huzarenstukje mogelijk te maken, werkte Ewout als afstudeerproject een slim sturingsysteem uit.

Vlaamse Scriptieprijshttps://www.facebook.com/scriptieprijs/https://www.facebook.comFacebook1280

Ewout Vereecke – Een slimme sturing van blauwe groendaken

"Water is onze meeste kostbare grondstof. We moeten er zorgvuldig mee omspringen." Daarom zet Ewout Vereecke (KU Leuven) in op groendaken. Die kunnen bij hevig onweer water vasthouden in hun planten en aarde, terwijl dat water in droge periodes kan gebruikt worden om droogte op te vangen. Om dit mogelijk te maken werkte Ewout Vereecke een slim sturingsysteem uit. 👉 🎥

Stem voor jouw favoriet bij de Agoriaprijs 2019 👉 www.scriptieprijs.be/agoriaprijs2019

Geplaatst door Vlaamse Scriptieprijs op Donderdag 12 december 2019

video1.0https://www.facebook.com/scriptieprijs/videos/562684177886055/500

De uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs vindt plaats op zaterdag 21 december in Congrescentrum Lamot in Mechelen. Ook het publiek krijgt overigens de kans om te stemmen. De kandidaat met de meeste stemmen op de publiekspoll krijgt vanzelfsprekend die publieksprijs, goed voor 250 euro. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier