Ere-gemeentesecretaris Roger Willaert overleden

Roger Willaert. © gf
Redactie KW

Ere-gemeentesecretaris van Oudenburg Roger Willaert is overleden. Hij werd 98 jaar.

Roger Willaert werd geboren in Koekelare in 1921. Hij begon zijn loopbaan bij de gemeente Oudenburg in 1948 als klerk. Voordien, van september 1939 tot februari 1948, diende hij als beroepsvrijwilliger bij het Belgisch leger. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor hij zijn rechteroog gedurende een actie van het verzet. Hij had tijdelijk het statuut van politiek gevangene en was daarnaast ook actief als burgerlijk weerstander.

In 1953 werd hij aangesteld als waarnemend secretaris ter vervanging van Georges Inghelbrecht. Ondertussen behaalde hij ook het vereiste diploma van de Provinciale School voor Bestuursrecht. Bij de oppensioenstelling van zijn voorganger, op 1 juli 1954, nam hij de fakkel definitief over en werd hij benoemd als gemeentesecretaris. Na de fusies in 1977 was hij de eerste gemeentesecretaris van Groot-Oudenburg.

Op 1 februari 1982 ging hij met pensioen. Kort nadien werd hem door de gemeenteraad de titel van ere-gemeentesecretaris verleend. Hij werd opgevolgd door Georges Mergaert. Roger Willaert begon zijn carrière onder burgemeester Paul Vander Heyde. Hij werkte vervolgens ook nog samen met de burgemeesters Jules Maenhoudt (Oudenburg) en Jos van der Perre (Groot-Oudenburg). Roger Willaert was houder van vele eretekens en onderscheidingen, zowel van burgerlijke als van militaire aard. Roger Willaert overleed op 18 januari 2020. Hij werd 98 jaar. De uitvaartdienst vond plaats in besloten kring.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier