Het ongeval gebeurde zondagmorgen rond 5.30 uur langs de Diksmuidebaan in Ichtegem, vlakbij De Reiger. De 23-jarige bestuurder van een auto raakte de controle over zijn stuur kwijt, reed in op een woning, raakte een boom en ging overkop.

Eén van de inzittenden, Emilie Stevens (20) uit Ruddervoorde, werd uit de wagen geslingerd en overleefde de klap niet. De Torhoutse bestuurder en de andere inzittenden, twee meisjes van 18 uit Torhout en Gistel, raakten lichtgewond. De bestuurder was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Dat bleek ook maar een voorlopig rijbewijs te zijn.

De wagen reed in op een woning, raakte daarna een boom en ging overkop., JVM
De wagen reed in op een woning, raakte daarna een boom en ging overkop. © JVM

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het onderzoek is nog lopende, maar vast staat dat de wagen te snel reed. Bovendien droeg Emilie geen gordel.

Emilie werkte sinds drie maanden als zorgkundige in woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde .Eerder had ze er twee jaar als jobstudent gewerkt. De verslagenheid is enorm. Burgemeester Jan de Keyser van Oostkamp ging zondagvoormiddag langs om het personeel een hart onder de riem te steken. Directeur Frank Declerck is aangeslagen. "Emilie was een fijne collega met zeer veel liefde voor haar beroep. Je kan haar niet beter omschrijven dan als een lieve, vriendelijke collega die graag gezien werd. De verslagenheid onder het personeel is groot. We zullen de komende dagen alles doen om iedereen op te vangen. Er komt ook nog een intiem herdenkingsmoment in het woonzorgcentrum." In het woonzorgcentrum werd een rouwhoekje ingericht, met een foto van Emilie en de tekst 'In verbondenheid'.

In woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde werd een rouwhoekje ingericht., GST
In woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde werd een rouwhoekje ingericht. © GST

Ook in het GO Atheneum Eureka in Torhout, waar Emilie tot vorig jaar school liep, is de verslagenheid groot. De school plaatste zondagmiddag een bericht op Facebook. "Op zo'n jonge leeftijd afscheid moeten nemen van het leven... Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte toe."

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 27 december om 10 uur in de aula van uitvaartcenter Marote, Stuiverstraat 470, Oostende.

(TV/GST)

En nog meer triest nieuws. Onze oud-leerlinge Emilie Stevens is deze nacht in een verkeersongeluk om het leven gekomen....

Geplaatst door GO Atheneum Eureka op Zondag 22 december 2019
Het ongeval gebeurde zondagmorgen rond 5.30 uur langs de Diksmuidebaan in Ichtegem, vlakbij De Reiger. De 23-jarige bestuurder van een auto raakte de controle over zijn stuur kwijt, reed in op een woning, raakte een boom en ging overkop. Eén van de inzittenden, Emilie Stevens (20) uit Ruddervoorde, werd uit de wagen geslingerd en overleefde de klap niet. De Torhoutse bestuurder en de andere inzittenden, twee meisjes van 18 uit Torhout en Gistel, raakten lichtgewond. De bestuurder was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Dat bleek ook maar een voorlopig rijbewijs te zijn.Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het onderzoek is nog lopende, maar vast staat dat de wagen te snel reed. Bovendien droeg Emilie geen gordel.Emilie werkte sinds drie maanden als zorgkundige in woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde .Eerder had ze er twee jaar als jobstudent gewerkt. De verslagenheid is enorm. Burgemeester Jan de Keyser van Oostkamp ging zondagvoormiddag langs om het personeel een hart onder de riem te steken. Directeur Frank Declerck is aangeslagen. "Emilie was een fijne collega met zeer veel liefde voor haar beroep. Je kan haar niet beter omschrijven dan als een lieve, vriendelijke collega die graag gezien werd. De verslagenheid onder het personeel is groot. We zullen de komende dagen alles doen om iedereen op te vangen. Er komt ook nog een intiem herdenkingsmoment in het woonzorgcentrum." In het woonzorgcentrum werd een rouwhoekje ingericht, met een foto van Emilie en de tekst 'In verbondenheid'. Ook in het GO Atheneum Eureka in Torhout, waar Emilie tot vorig jaar school liep, is de verslagenheid groot. De school plaatste zondagmiddag een bericht op Facebook. "Op zo'n jonge leeftijd afscheid moeten nemen van het leven... Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte toe."De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 27 december om 10 uur in de aula van uitvaartcenter Marote, Stuiverstraat 470, Oostende. (TV/GST)