Ellen Ampoorter nieuwe voorzitter Markant Hooglede

Op de foto zie je de bestuursleden van Markant met helemaal onderaan Sofie Callewaert en Ellen Ampoorter, daar boven Arline Deceuninck en Ilse Naert, vervolgens Anja Bardyn en Sabien Bonaventure en helemaal bovenaan Elke Broos. Bestuursleden Kathy Vandermeersch, Claudine Missine en Siska Dedecker ontbraken op de foto. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

De dames van Markant Hooglede zijn het nieuwe werkjaar gestart met als eerste activiteit ‘Café Markant’. In café De Dubbele Arend werd het nieuwe jaarprogramma voorgesteld en kregen de leden ook de gelegenheid om even bij te kletsen.

Aan de hand van een kleine quiz kon men meer te weten komen over de verschillende activiteiten.

Gratis lidmaatschap

Voor de winnares was er zelfs één jaar gratis lidmaatschap weggelegd ter waarde van 45 euro. Het was tevens de eerste activiteit onder de nieuwe voorzitster Ellen Ampoorter, zij neemt de fakkel over van Sofie Callewaert.

“Zes jaar geleden werd ik lid van Markant, op aandringen van Sofie”, vertelt Ellen Ampoorter. “Omdat ik me nu eenmaal graag engageer, werd ik toen ook lid van het bestuur. Na vijf jaar word ik nu haar opvolgster als voorzitster. Het komende werkjaar zal ze me wel nog wat wegwijs maken.”

“Het thema waar we de komende twee jaar activiteiten rond zullen organiseren is ‘Natuurlijk’. Nieuw is dit jaar ook de manier waarop er ingeschreven moet worden voor de activiteiten. Alle leden zullen in iedere uitnodiging een link ontvangen naar de website van Markant om in te schrijven. Hierdoor kunnen wij de inschrijvingen eenvoudiger opvolgen.”

Over seks gesproken

De volgende activiteit vindt plaats op donderdag 24 oktober in de kapel van ‘t Hoge: de voordracht ‘Over seks gesproken’. Andere activiteiten dit jaar zijn onder andere een kookles ecosmos en een boksinitiatie met Delfine Persoon. Het volledige aanbod kan je vinden op https://markantvzw.be/markant/in-je-buurt/hooglede. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier