Elke leerling krijgt straks een nieuwe brooddoos

De schepenen Gino Dumon en Romina Vanhooren, directeur van basisschool Arnoldus Vera Verlinde, de leerkrachten Elke Meyns en Natacha Saint-Remy van basisschool H. Familie en burgemeester Anthony Dumarey stelden de brooddoos voor. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

Onder de noemer ‘Voor een hapklare start’ krijgen alle kinderen die in Oudenburg schoollopen op 1 september een nieuwe brooddoos. En de ouders krijgen tips voor een gezondere vulling ervan.

“Samen met de partners van het Huis van het Kind willen we de eerste schooldag extra in de kijker plaatsen. Als gezonde stad doen we het dit jaar onder het thema ‘Voor een hapklare start’”, legt schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren uit.

“Niet alleen krijgen alle Oudenburgse leerlingen een brooddoos, maar er zitten ook tal van tips in om voor een gezonde voeding te zorgen. Zo zit er uitleg in voor het maken van vijf leuke gerechtjes: bloemboterhammen, poke bowl voor kids, portretboterhammen, kunst- en sushiboterhammen. Ook krijgen de ouders tips om voor een gezonde voeding te zorgen”, zegt schepen van Opvoedingsondersteuning Tahira Malik.

“We vinden dit een heel goed initiatief”, zeggen de directies van de scholen. “Hopelijk kan dit de lege brooddoos uit de wereld helpen, want ook in Oudenburg kennen we gezinnen die het moeilijk hebben. We proberen die gezinnen via onze sociale dienst te helpen, zodat al onze kinderen met een volle brooddoos naar school komen”, licht directeur Vera Verlinde van de Arnoldusschool toe.

Win een ontbijt

Aan de actie koppelt de stad een wedstrijd waarbij de leerlingen een ontbijt voor hun klas kunnen winnen. “Maak samen een gezonde brooddoos en deel hem via een foto of filmpje met ons vòòr 15 oktober, op huisvanhetkind@oudenburg.be”, aldus nog Vanhooren. (LIN)

Meer info via het Huis van het Kind, 059 34 02 26.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier