Eline en Diederik vormen koppel dankzij uniek datingconcept ‘A Bit More’: “Zoals Blind Getrouwd, maar dan niet op tv”

Diederik en Eline wonen nog niet samen, maar spreken geregeld af. “En straks gaan we samen ook voor het eerst op reis.”
Wouter Vander Stricht

‘A Bit More’ werpt zich op als uniek datingconcept. En daar zijn ook Eline uit Bekegem en Diederik uit Kortrijk van overtuigd. De twee singles werden aan elkaar gematcht op een datingevent in het Bierkasteel in Izegem en zijn sindsdien een koppel. Op 2 november strijkt A Bit More opnieuw neer met een event in het Bierkasteel.

Diederik Nolf (30) is aan de slag als laborant in AZ Groeninge in Kortrijk, de stad waar hij ook woont. Samen met enkele collega’s had hij zich ingeschreven voor het event op zaterdag 6 april. “Ik had al een paar speeddates achter de rug, maar dat bleek niet echt iets voor mij. Bij ‘A bit More’ krijg je een uur per date. Je wordt aan drie mensen gekoppeld, met wie je al heel wat matches hebt. Dat maakt toch wel een essentieel verschil.”

“Mijn ouders hadden al snel gezien dat ik op een roze wolk leefde” (Eline)

Ook Eline Sanders (28) liet zich overhalen door een vriendin. “Het was vakantie, dus had ik geen reden om niet deel te nemen”, lacht ze. Eline is uit Bekegem afkomstig, maar woont nu in Oudenburg. Op het Atlas Atheneum in Gistel is ze studiebegeleider en administratief medewerker. “Ik had geen ervaring met die datingevents, maar dit concept sprak me wel aan. Een beetje zoals Blind Getrouwd, maar dan niet op tv. Je moet op voorhand een hele vragenlijst invullen, zo kunnen ze je zorgvuldig matchen aan andere singles. En ik moet zeggen, het zat zeker goed qua personen die ze voor mij hadden geselecteerd.”

Twee bezige bijen

Maar haar eerste date die befaamde 6 april was meteen die met Diederik. “Ik had behoorlijk wat stress”, geeft Eline toe. “Maar toen ik met Diederik begon te babbelen viel er al veel van me af. Ik had meteen door dat we wel wat raakvlakken hadden.” En wat waren die dan wel? Diederik: “Het zit hem vooral in de waarden die we beiden koesteren, hetgeen we in een relatie zoeken. Iedere dag voor elkaar werken, je best doen.”

Onder meer de passie voor sport hebben Eline en Diederik gemeen.
Onder meer de passie voor sport hebben Eline en Diederik gemeen.

Eline: “En ook onze levensstijl lijkt wel wat op elkaar, we zijn allebei bezige bijen. We hebben een mooie vriendengroep waarmee we tijd doorbrengen, daarnaast zijn we ook sportief actief. Ik doe aan powerdance, geef ook les bij de club Unstoppable in Bredene.” Diederik: “En ik ben speler en jeugdtrainer bij de waterpoloclub in Roeselare.”

Wine tasting voor bierdrinkers

De avond zelf klikte het al erg goed tussen de twee. Er volgden voor elk nog twee dates met andere singles. “En nadien mocht je stemmen welke je beste date was. We trokken die avond al met elkaar op en plaagden elkaar wat. Maar we bleken dus elkaars beste date. Er zijn die avond ook heel wat activiteiten, onze date was eigenlijk een wine tasting. Maar we zijn niet echt wijndrinkers, we houden liever van een biertje. De avond zelf heeft Diederik mijn telefoonnummer gevraagd, drie dagen later hadden we ons eerste afspraakje. En in gelijk welk café of restaurant we afspraken, we sloten er de boel. We hadden elkaar zoveel te vertellen. En uiteindelijk is ook de eerste kus gevallen.”

Misschien nog sneller dan zijzelf, had de omgeving van Eline het door dat het goed raak was. “Ik woonde nog bij mijn ouders op dat moment, maar ik stond net op het punt te verhuizen naar mijn eigen appartement. Maar zij zagen al dat ik op een roze wolk leefde. We spraken ook regelmatig af, konden over alles praten…” Diederik: “Ik ben heel lang single geweest, mijn familie en vrienden hadden door dat het dit keer goed zat.”

Reisje in de herfstvakantie

Samenwonen doen Eline en Diederik nog niet, maar dat is wellicht iets voor de toekomst. Een reisje zit er wel al in. “Wellicht trekken we in de herfstvakantie naar Brussel, het hoeft niet altijd ver te zijn.”

A Bit More organiseert op zaterdag 2 november opnieuw een datingavond. Inschrijven daarvoor is noodzakelijk, op zaterdag 5 oktober is er een selectie-avond. Inschrijven kan tot vrijdag 4 oktober. Er is op 2 november ook een singles party na het event waarvoor je tickets kunt kopen.

Meer info: www.abitmore.me

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier