Elfde Roefel op 24 juni

Vorig jaar kon je bij kunstsmid Luc Vandecasteele een smeedwerkje maken. (gf)
Redactie KW

Ruim tweehonderd kinderen uit het lager onderwijs kunnen op zaterdag 24 juni hun hartje ophalen bij een zelfstandige of organisatie naar keuze. Het is de elfde editie van Roefel.

“Dankzij de Roefelwerkgroep en de medewerking van vele zelfstandigen en verenigingen kunnen we deze elfde editie – sinds de heropstart in 2010 – organiseren”, zegt jeugdconsulent Kimberley Tanghe. De leden van de werkgroep zijn Nele Banckaert, Ward Bossuyt, Mike Buyse, Jana Deblauwe, Liese Decroubele, Bruce Deveughele, Lieselotte Malysse, schepen Daan Mostaert, Louis Vandeburie, Carl Vandenberghe en Kevin Vangheluwe.

Kinderen kunnen langsgaan bij de brandweer, meegaan met de ijscrèmeventer, deelnemen aan een workshop sjorren, helpen bij de bakker, een bril passen bij de opticien, en nog zoveel meer. Ze worden om 8.15 uur verwacht aan het DOC. “Daarna worden ze in oldtimers, minibusjes, vrachtwagens en motoren rondgevoerd naar de vier activiteiten die ze zelf uit een pakket van 49 hebben gekozen. ’s Middags komen ze samen aan het DOC, waar ze frietjes eten. De Roefeldag sluiten ze samen af om 16.45 uur aan het DOC.”

Voor deze elfde editie zijn al 200 kinderen ingeschreven en daarmee is die zo goed als volzet. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier