EK-dorp in Desselgem is al toe aan de zesde editie

Quentin Delroeux, uitbater van het Sportkaffee. © Eddy Lippens
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op 17, 22 en 26 juni herrijst aan Sportkaffee Leiestadion in Desselgem opnieuw een EK-dorp. “De 22ste vier ik ook mijn 10de verjaardag als uitbater van het Sportkaffee”, zegt Quentin Delroeux.

“De eerste kleinschalige editie was tijdens het EK in 2016 in Frankrijk. De tweede uitgave kwam er twee jaar later voor het WK in Brazilië. Ook toen werd het WK voetbal, net als nu het EK, op een groot scherm buiten gevolgd”, doet Quentin zijn verhaal.

Groot succes

“Dit zou iets eenmaligs worden, maar door het grote succes breien we daar nu een vervolg aan, en dit al voor de zesde keer”, glundert hij. Elke wedstrijd van de Belgen zal zowel binnen als buiten op een groot scherm te volgen zijn. “We willen hier opnieuw iets moois van maken voor onze klanten, en dit volledig gratis. Dit is een mooie manier om hen te kunnen bedanken. We willen tonen dat Desselgem nog leeft. Ook aan de kids is gedacht met voorziene plaatsen en een springkasteel. Voor ons is dit een zware investering, maar we doen dit met veel plezier. We rekenen op een 500-tal aanwezigen. Onze klanten reageerden alvast massaal enthousiast.”

Dubbel feest

“Op 22 juni vier ik mijn tienjarige verjaardag als uitbater. Dit wordt dus een dubbel feest. Ze Quaffeurz en Sjonnie Oaverechts gaan voor de ambiance zorgen. Net als bij een cyclocross zal er een foodtruck en tapkraan buiten staan. Er wordt niet met drankkaarten gewerkt, dus die drempel is er niet. Ook alle andere wedstrijden zullen uitgezonden worden in het Sportkaffee zelf. Voorlopig is er weinig animo rond het Europees Kampioenschap. Maar de nieuwe generatie in Desselgem en Beveren-Leie heeft niet veel nodig om hier iets van te maken. De vorige campagne was in de winter, iets wat op weinig belangstelling kon rekenen. Nu is het aan het begin van de zomervakantie. Voor ons is een EK of WK dorp alvast een succesverhaal. We zijn ook supertrots dat we de toelating hebben om zowel Stella als Jupiler te mogen verkopen van Inbev.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier