Eerste virtuele gemeenteraad in Oostkamp

© GS
Redactie KW

Donderdag 23 april zal de gemeenteraad van Oostkamp voor de eerste keer virtueel plaatsvinden. Door de opgelegde anderhalve meter sociale distancing is het nu even niet mogelijk om de gemeenteraad in de raadzaal van Oostcampus te laten plaatsvinden.

De gemeenteraad en de OCMW-raad van 19 maart werden eerder al geschrapt ten gevolge van Covid-19. En ondertussen heeft de IT-afdeling van de gemeente alles in gereedheid gebracht om de zowel de OCMW Raad als de gemeenteraad te laten plaatsvinden bij iedereen vanuit zijn eigen woning. Voor het publiek zal het niet mogelijk zijn om de gemeenteraad bij te wonen maar ze zullen achteraf kunnen inschrijven om het videobestand te ontvangen.

Even grote openheid en transparantie

“Het is voor ons nieuw en wat zoeken. We hebben gekozen om de zitting integraal ‘op te nemen’ en dan nadien ter beschikking te stellen. Ook in Gent werken ze met zo’n opname. Door die integrale opname voorzien we in een even grote openheid en transparantie als tijdens een klassieke zitting”, aldus communicatieverantwoordelijke Nele Cools.

Maandag 20 april werd door de IT-afdeling van Oostkamp, de schepenen en de gemeenteraadsleden een geslaagde test uitgevoerd om na te zien of bij iedereen alles naar behoren verliep.

Agendapunten

De eerste items die op de agenda staan, zijn de burgemeestersbesluiten die genomen zijn in verband met de genomen maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, het annuleren van de gemeenteraad en de OCMW-raad van 19 maart en het virtueel organiseren ervan op 23 april.(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier