Eerste realisaties van het investeringsplan van Eigen Gift Eigen Hulp zijn een feit

Redactie KW

Dinsdagavond heeft de sociale Huisvestingsmaatschappij Eigen Gift Eigen Hulp uit Kuurne de eerste realisaties voorgesteld van hun investeringsplan die gefaseerd verloopt in vier golven. Het betreft 14 nieuwe huurwoningen waarvan een tweetal grote gezinswoningen, enkele rolstoeltoegankelijke woongelegenheden en diverse gezinswoningen.

“In totaal worden 51 woningen vervangen”, vertelt Renaat Vandevelde, directeur van Eigen Gift, Eigen Hulp. “Dit zorgt ervoor dat wij 88 nieuwe woongelegenheden kunnen realiseren. Nadat wij in 2017 een patrimoniumanalyse uitvoerden, bleek dat een deel van onze woningen niet meer voldeden aan de norm. Een deel van deze woningen diende onder meer voorzien te worden van centrale verwarming. Dit zette ons aan het denken.

13 woningen worden gesloopt

Enkele woningen gingen reeds tegen de grond en in de plaats kwam een nieuwe duurzame woning die voldoet aan de hedendaagse kwaliteitsnormen. Met deze 14 nieuwe huurwoningen kunnen we meteen de eerste fase van ons investeringsplan die pas volledig zal afgewerkt zijn in 2026 afsluiten. In een tweede fase worden 13 gedateerde woningen gesloopt en komen er 22 nieuwe entiteiten daarvan in de plaats tegen 2023. De bewoners van de 13 woningen die worden gesloopt kunnen in het najaar terecht in een nieuwbouwwoning.

Onze grootste uitdaging van dit investeringsplan is ongetwijfeld het vervangingsbouwproject Spijker & Schardauw die in het najaar van 2023 wordt aangevat. In het zomerverlof werd alvast het voorontwerp van dit project afgeleverd.” Naast het bouwen van nieuwe duurzame woningen wordt meteen ook de onmiddellijke omgeving waar deze woningen komen aangepakt met het oog op vergroening. Ook het elektriciteitsnet wordt daarbij aangepakt en ondergronds geplaatst. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier