Eerste overlijden door corona in wzc De Zilverberg, vijf andere bewoners besmet

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vijf bewoners van woonzorgcentrum De Zilverberg hebben positief getest op Covid-19. Er is spijtig genoeg ook een eerste overlijden sinds lang door corona.

“Naar analogie met de trend in de maatschappij worden wij binnen Motena ook geconfronteerd met medewerkers en klanten die positief testen op Covid-19. In het geval van zo’n positieve test worden steeds de nodige stappen gezet om collega’s en klanten waarmee deze medewerkers nauw contact hadden te testen”, horen we van Motena-voorzitter Bart Wenes.

“Vijf bewoners van wzc De Zilverberg hebben positief getest op Covid-19. Er werd een cohorte werking opgezet in de betreffende afdeling om de positief geteste bewoners te scheiden van de andere bewoners. Er is spijtig genoeg één overlijden omwille van Covid.”

“In wzc Sint-Henricus werd bij een bewoner een positieve test geregistreerd. Bij alle andere bewoners werd geen besmetting vastgesteld.

Drie gebruikers van het Pluk-de-dagcentrum Sint-Henricus testten positief in de afgelopen week, alle medewerkers en alle gebruikers van de betrokken groep worden nu preventief getest.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier