Eerste Oudenburgse kindergemeenteraad buigt zich over verkeersveiligheid

De kindergemeenteraad maakte na de uiteenzetting een wandeling naar dat drukke kruispunt waar de hoofdinspecteur hen wees op enkele gevaren. © LIN
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag kwam de kindergemeenteraad voor de eerste keer samen. Thema van de dag was verkeersveiligheid. Samen met burgemeester en schepenen en enkele ouders luisterden de kinderen aandachtig naar de uiteenzetting van hoofdinspecteur van politie Stefaan Ramboer.

Op de agenda stond uitleg over het Save Charter, een quiz met wistjedatjes, uitleg over het doel van het bord Victor Veilig, een voorstelling van het drukste kruispunt in Oudenburg aan de Hoogstraat-Weststraat-Westkerksestraat. Daar bevindt zich onder meer de bibliotheek, de repetitieruimte van de harmonie en de toegang tot de vrije basisschool H. Familie.

De kindergemeenteraad mocht ook voor de eerste keer stemmen. Zowel over het Save Charter als over de Victor Veilig werd positief gestemd.

Buitenspeeldag

Jeugdcoördinator Niko Lebeke had het vervolgens over de Buitenspeeldag die dit jaar plaatsvindt op 22 april. Bedoeling is dat ook hier het thema verkeersveiligheid aan bod komt. “De gemeenteraadsleden werden in drie werkgroepjes opgedeeld om ideeën voor die Buitenspeeldag aan de leveren.”

“Stad Oudenburg zet met de komst van de borden Victor Veilig in op buitenspelen en wil hiermee een veilige verkeerssituatie creëren. Er werden tien bijkomende Victors aangekocht“, zegt schepen van Jeugd Romina Vanhooren.

“Veel kinderen in Oudenburg spelen waar het kan graag buiten in hun wijk of straat. In veel straten wordt wel te vlug gereden. We doen hiermee een oproep naar kandidaten om peter of meter te worden van een Victor Veilig”, vult kinderburgemeester Mauro De Block aan.

Je kandidaat stellen voor het meter- of peterschap kan tot 15 maart via kinderburgemeester@oudenburg.be. In de zitting van 25 april wordt hierover beslist.

Knelpunten

De kinderburgemeester, kinderschepenen en kinderraadsleden maakten vervolgens samen met het College van Burgemeester en Schepenen een wandeling naar dat drukke kruispunt waar de hoofdinspecteur hen wees op de gevaren en knelpunten bij het oversteken via de vele zebrapaden die er zijn.

“We hebben vandaag veel bijgeleerd. Het was een leuke bijeenkomst“, aldus kinderburgemeester Mauro aan het einde van de eerste gemeenteraad die hij mocht voorzitten.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier