Eerste ‘nationale feestdag’ in Doomkerke was groot succes

Koningin Sylvia Konior knipt het lint. © foto RV
Redactie KW

Voor het eerst organiseerde het nieuw feestcomité van Doomkerke onder leiding van Arne Naessens de nationale feestdag van Doomkerke. Honderden bezoekers vonden zondag vlot de weg naar het Disveld.

De zon was van de partij en de feestelijkheden konden doorgaan buiten op het Disveld. Talrijke springkastelen waren er opgetrokken zodat het jonge volkje naar hartenlust konden dartelen. De ouderen genoten van lekkere wafels en koffie.

Voor het eerst werd de koningin van Doomkerke verkozen. Deze eer ging naar Sylvia Konior wiens verdiensten in de bloemen werden gezet. Ontelbare uren bracht ze door aan het helpen van de medebewoners, het organiseren van evenementen en het koesteren van de Doomkerkse gemeenschap. Haar wekelijkse verschijning in Bake Off Vlaanderen was een promofilmpje voor Doomkerke en haar exceptionele inwoners. Na de kroning mocht Sylvia het lint doorknippen en werd het feest geopend. Zo was er de optocht door de prachtige straat, het straattheater, een wandelzoektocht, optreden van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en rijden met gekke fietsen.

Nieuwe vlag

Om de kinderen van Doomkerke toe te laten hun creativiteit en talent te uiten werd op school een tekenwedstrijd georganiseerd met als onderwerp: een nieuwe vlag voor ’t Haantje. Vijf getalenteerde jongeren werden genomineerd: Ellie Allegaert, het duo Laure Buyle en Lou De Winter, Marie Vervaecke, Sterre Dewinter en Elena Clincke. Laatstgenoemde won de eerste prijs. De nieuwe vlag van Doomkerke wappert sindsdien boven het Disveld. Als blijk van dankbaarheid voor hun inzet mochten alle kunstenaars een mooi geschenk ontvangen.

Deze eerste editie van de Doomkerkse nationale feestdag werd een prachtig initiatief. Doomkerke is een gemeenschap die trots is op zijn inwoners. Een nieuwe traditie lijkt geboren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier