Eerste deel Oude Beselarestraat weer bevlagd voor EK voetbal: “Misschien wel laten hangen tot na Olympische Spelen”

© KD
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Het eerste deel van de Oude Beselarestraat in Wervik is helemaal in de ban van het EK voetbal in Duitsland. Tal van vlaggen moedigen de Rode Duivels aan. De eerste keer was dat ondertussen al tien jaar geleden ter gelegenheid van het WK in Brazilië. In 2016 was er voor de eerste keer een straatbarbecue toen de Belgen die dag op het EK in Frankrijk tegen Ierland speelden. Om het ‘mooi’ te kunnen bevlaggen speelt de wind vandaag de enthousiaste inwoners parten.

“We hebben graag kleur in onze straat”, vertelt Frank Vandekerckhove. “Door corona lag het hier drie jaar stil. Het is ons vooral te doen om de Belgen te steunen en voor mij mag het allemaal blijven hangen tijdens de Ronde van Frankrijk en nadien de Olympische Spelen waar verwacht wordt dat onze landgenoten veel medailles gaan pakken. Wat toch een prestatie zou zijn voor zo’n klein land. In vergelijking met vorige edities van het EK of WK hangen er twee rijen vlaggen minder. Dat komt door verbouwingen aan enkele rijwoningen.”

Vandaag was er ter hoogte van bakkerij Youri een buurtfeest, met 55 eters. Het eerste deel van de Oude Beselarestraat was verkeersvrij. “Ik heb het gevoel dat het EK momenteel minder leeft, maar dat zal wellicht veranderen maandag wanneer de Rode Duivels hun allereerste wedstrijd spelen”, vertelt Frank. “Ik zie ze toch zeker de achtste finales halen. Dat moet zeker lukken en moeten we daarin geloven. Ze onderschatten de Rode Duivels. Ze spelen goed, potverdikke”, lacht hij.

De organisatoren danken in het bijzonder bakker Youri De Becker, Kurt Nuitten en Eef Michiel die alles hebben klaargezet tijdens de week, zodat de andere medewerkers vrijdagavond maar de tenten meer hoefden op te zetten.