Eerste bubbelsportkamp in Ardooie is succes: “Goede leerschool voor later”

Redactie KW

De Ardooise jeugd heeft dan toch de vakantie sportief kunnen openen. Joris en Tom van de sportdienst hebben de organisatie herschikt in coronamodus en hebben de sportieve kampen ingericht met het oog op alle veiligheidsvoorschriften.

“Wij hebben het sportkamp ingericht in twee totaal gescheiden bubbels”, zegt Joris Vandewynckele. “Voor de organisatie konden we beroep doen op drie monitoren van Sport Vlaanderen en een lesgever van onze sportdienst. Er was niet alleen het sportief gebeuren in de twee bubbels van veertig deelnemers. Ook de lunchpauzes en de opvang gebeurde binnen die gescheiden bubbels”.

Het werd uiteindelijk een geslaagd sportkamp waarbij veiligheid en sportbeleving hand in hand gingen. Op het menu stonden niet alleen klassieke sportactiviteiten, maar eveneens een aantal recreatieve activiteiten. Op het einde van de vakantie is er een tweede luik van de sportieve kalender voorzien. “Het was nu een geslaagde leerschool op ook de afsluitende kampen tot een goed einde ten brengen”, zegt Joris Vandewynckele. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier