Eerste After Work in Bar Visart

Een sfeerbeeld van Bar Visart uit voorgaande edities. © SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Geen Brugse zomer zonder pop-upbars en ook in coronatijden is dit het geval, al gaat het stadsbestuur het aantal binnen de perken houden om de concurrentie met de plaatselijke horeca niet op de spits te drijven. “Daarom is er dit jaar ook geen URB EGG-café”, aldus burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Bar Visart is alvast één van de door het Brugse stadsbestuur vergunde pop-up zomerbars. Die is – uiteraard – gelegen in het Graaf Visartpark. Team Bar Visart ontstond in 2019 uit de gecombineerde breinen en het doorzettingsvermogen van vijf studenten, geboren en getogen in de Brugse wijk Christus-Koning. Enerzijds gedwongen door de veranderende studiesituaties en anderzijds door de vastberadenheid om langer open te kunnen doen, meer initiatieven voor de buurt op het getouw te kunnen zetten en meer buren te kunnen ontvangen, groeide de nood aan helpende handen. Onder dezelfde kerktoren werden nog enkele jongelingen gevonden, wat het aantal voor deze zomer op negen brengt.

Bart Visart is nog tot en met maandag 31 augustus van maandag tot en met donderdag open van 14 tot 20 uur en van vrijdag tot en met zondag van 14 uur tot 21.30 uur. Uitzonderlijk gesloten bij hevige regenval. Op vrijdag luidt het motto After Work. Opvallend is dat de organisatie Dare to Date op vier vrijdagen speeddatingavonden inricht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier