Eerst vechtpartij, daarna gezellige drukte op de zaterdagmarkt in Izegem

Er was een gezellige drukte op de markt van Izegem. © foto MI
Redactie KW

Het gaat er gezellig aan toe op de zaterdagmarkt in Izegem. Vannacht was dat even anders met onder meer een vechtpartij op de Grote Markt.

Er was lang onduidelijkheid over, maar gisterenmiddag werd het licht op groen gezet voor een weliswaar beperkte editie van de zaterdagmarkt.

“Na overleg met onze provinciegouverneur kwam er definitief duidelijkheid: de zaterdagmarkt mag plaatsvinden, wel is enkel de verkoop van voeding toegelaten”, aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA).

Voedingskramen

De meeste voedingskramen tekenen dan ook present. Het lijkt bijna de normale zaterdagmarkt waar enkele kramen vantussen gehaald zijn op de Grote Markt. Op de Korenmarkt staan de kramen een stuk verder uit elkaar.

Ook de klanten vinden de weg naar de markt. Het gaat er gezellig aan toe. Een groot verschil met afgelopen nacht waar diverse cafégangers afspraken uit te gaan tot de sluiting om middernacht. Het ging er bijwijlen ruig aan toe met zelfs een vechtpartij. Ook een terras liep schade op. Het duurde tot 01.00 uur vooraleer de rust was teruggekeerd.

(MI/ foto MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier