Eerbetoon aan in brand omgekomen Christof siert De Groene Dreve in Ardooie

©luc lambert gf
©luc lambert gf
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Dinsdagavond spoot Jolly Ellegeest de laatste verfbussen leeg op de gevel van het Ardooise praatcafé De Groene Dreve in de Stationsstraat. Het kunstwerk is een groot eerbetoon aan Christof Van de Vijver die bijna een jaar geleden het leven verloor in de brand in de toenmalige herberg in de Mgr. Roelensstraat.

Sinds artistiek duizendpoot Jolly Ellegeest Gent inruilde voor een stekje in Ardooie krijgt de gemeente meer en meer kleur. Jolly heeft zopas haar vierde immense geveltekening afgewerkt.

“Ik was gefascineerd en vol bewondering toen ik haar muurtekening zag in de Wezestraat aan het Instituut der Heilige Kindsheid”, zegt Johan Laridon, uitbater van de Groene Dreve. “Omdat ook hier in de Stationsstraat een grote en kale gevel staat vonden wij dit een uitstekende locatie om een muurschilderij aan te brengen.”

Symboliek

‘Jolly is niet alleen een uitstekend creatief artieste. Zij weet ook als geen ander symboliek in haar werk te steken. “Omdat Christof verder leeft in de Groene Dreve, in ons hart en bij vele klanten hebben wij Jolly bij de arm genomen en gevraagd om met een ode aan Christof onze gevel te illustreren.”

Jolly aanvaardde de opdracht en zette zich aan de tekentafel en haar ontwerp bekoorde meteen Johan en Axelle. ‘De bloemen staan symbool voor het openbloeien van onze zaak, onze gezamenlijke toekomst en ook het openbloeien van de horeca na een dof jaar van corona-ellende’.

Jolly bracht vier zonnige dagen op haar hoogtewerker door in de Stationsstraat. Na vele uren werk en vele spuitbussen verf is het werk af. “De gedachte aan een uitstekende partner is vereeuwigd in dit geslaagd schilderwerk”, besluit Johan Laridon.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier