Een week lang kermisplezier in Woumen

De Blankaartvrienden en de vrijwilligers hebben de feesttent al opgezet. (foto SD)
Redactie KW

Tijdens het laatste weekend van september verandert Woumen van een rustige in een bruisende gemeente. Een hele week kermisplezier voor jong en oud.

Op vrijdag start de kermisweek al in de basisschool. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar organiseren dan immers een grote kermis op de speelplaats. Op zaterdag 23 september organiseert de Gezinsbond een show voor de jongsten. ‘Mister jungle’ vangt aan om 14 uur. Leden betalen 5 euro, niet-leden 7 euro, mensen met een Uitpas 1,5 euro. Na de show zorgt de KWB ook dit jaar voor de loopwedstrijd in de Kerkstraat. Deelname is gratis en de afstand is aangepast aan de leeftijd. ‘s Avonds organiseert de Chiro dan de Streekbierenavond in de feesttent. Wat later op de avond zorgen de deejays voor dansplezier.

Op kermiszondag luistert de KM Hoger Op de eucharistievierinig van 9.15 uur op. Daarna staat er nog een wandelconcert op het programma. ‘s Middags kunnen de mensen die hebben gereserveerd genieten van een heerlijke maaltijd in de feesttent. Na de middag start dan de tweede Blankaartrit voor Old/Youngtimers. Om 15 uur is er een optreden van de coverband The Hotties band, en om 17.30 uur van de streetband De Toâpe Geraapte.

Op maandag is er om 18 uur de patékaarting ten voordele van het Bewonersplatform. Dulle dinsdag begint met het jaargetijde voor de overleden parochianen en de overleden oorlogsslachtoffers van de beide wereldoorlogen.

Marino en Michael

In de vooravond zorgt Hoger Op voor de muzikale noot tijdens een wandelconcert en zorgen de foorkramers voor heel wat promo’s. Het wzc Zilvervogel laat Mario Punk op woensdag om 14 uur optreden in de feesttent.

De kermis eindigt op donderdag traditioneel met een concert van Hoger Op in de feesttent om 19.30 uur en het muzikale vuurwerk op het marktplein. Terug in de feesttent sluit Michael Lanslo de feestweek af.

De Blankaartvrienden hopen natuurlijk dat de weergoden hen gunstig gezind zijn. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier