Een bloemetje voor Valerie die haar vriendin uit de nood hielp

Valerie Cooman volgde de liefde en settelde zich in Avelgem. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Wij zijn vrienden… Het is makkelijk gezegd. Maar deze vriendin – Valerie Cooman (41) uit Avelgem – heeft mij vorig jaar echt uit de nood geholpen en dat verdient een bloemetje”, mailt Annelore Vanhooren uit Koekelare naar onze redactie.

“Ik stond de dag voor ik mijn nieuwe job startte in panne op de snelweg”, vertelt Annelore. “Uiteindelijk bleek het probleem groter dan gedacht. Ik zou weken zonder auto zitten. Hoe moest ik op mijn nieuwe job geraken? Kon ik wel starten op mijn nieuwe job? Mijn vriendin Valerie stond die avond aan mijn deur met haar wagen en sleutels en zorgde dat ik zonder problemen kon starten op mijn nieuwe uitdaging.”

“Dat noem ik nu eens ware vriendschap!! In mijn ogen verdient zij dus zeker een bloemetje.”

“Velen keken raar op toen ik Valerie te hulp schoot. Wie doet nu zoiets?”

We treffen Valerie op een zonnige namiddag op de paardenmanege van Sport Vlaanderen in Waregem. Valerie is afkomstig van Herzele bij Zottegem maar volgde haar grote liefde Kevin Houttekens naar West-Vlaanderen. Samen zijn ze de trotse mama en papa van Amber (13) en Lotte (9). En zij zijn ook de reden waarom we de bloemetjes in Waregem schenken. “Het is nu al zeven jaar dat ik hier iedere woensdagnamiddag kom om de meisjes te laten paardrijden”, licht Valerie toe. “Ik werk zelfs deeltijds als poetshulp om hen overal rond te kunnen voeren.”

Valerie leerde Annelore vier jaar geleden kennen in de Ardennen waar ze een chalet hebben in Resteigne, niet ver van de Grotten van Han.

“Velen keken raar op toen wij onze auto ter beschikking stelden. Wie doet nu zoiets? Maar wij hebben door het bijberoep van Kevin als tuinier thuis twee bestelwagens en konden dus gerust de auto even missen. Ik vond het zo erg voor Annelore. Het is toch niet meer of minder dan normaal om dat te doen voor zo’n goeie vriendin?” (mlt)

Lees meer over: