Een bloemetje voor Olivia De Noel, een “schat van een moeder”

Olivia De Noel is een schat van een moeder. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mijn ma verdient een bloemetje”, mailt Miranda Desmet naar de redactie van KW. “Waarom? Omdat ze zoveel doet voor mij en mijn zoon. Ik sta er alleen voor en zij staat altijd paraat voor ons.” Wij trokken dus naar Kruiskerke.

In het rustige dorp bij Ruiselede treffen we mama Olivia De Noel. “Ja, ik heb roots in Frankrijk”, licht ze haar familienaam toe. Olivia is opgegroeid in Maldegem maar volgde de liefde naar de Ruiseleedse deelgemeente, waar manlief Erik Desmet geboren en getogen is. Olivia werkte als verzorgende in het RVT Mariawende Beernem op de dienst dementie. “Daarom zorgt ze zo goed voor mij”, lacht Eric die altijd bij staaldraadfabrikant Bekaert in Aalter gewerkt heeft. Samen hebben ze een dochter Miranda, mama van Benoni. “Het is lief dat Miranda ons in de bloemetjes zet maar eigenlijk is dat niet nodig.”

“Nu doen we het wat rustig aan. Die grote klims hoeven niet meer”

“Chapeau dat ze zoveel al alleen doet. Ze is arbeidster bij Sovaplastics in Tielt maar de zoon moet op school raken en dan is er nog karate en voetbal… Dat is toch normaal dat we hier en daar bijspringen waar nodig?” Maar ook de strijk passeert al eens in Kruiskerke en Eric gaat met plezier bij Miranda het gras afrijden of de haag scheren.

Olivia en Eric zijn sowieso graag actief bezig. Fietsen en wandelen is hun lang leven. Mont Ventoux, Alpe d’Huez of de Col du Galibier? Ze hebben die allemaal al beklommen. “Maar nu doen we het wat rustiger aan, die grote klims hoeven niet meer”, vertellen Olivia en Eric die recent nog hun gouden huwelijksjubileum vierden. “Op de baan rijden we nu elektrisch maar we blijven hier in de lokale bossen wel nog toertjes fietsen met onze mountainbike.”

En als Olivia niet op haar fiets zit, vind je haar terug in haar schildersatelier op zolder waar je omringd wordt door haar stillevens en landschappen. In zaal Sinjo in Sint-Joris Beernem kan je haar ook wekelijks treffen bij een groep kunstzinnige hobbyisten. (mlt)

Lees meer over: