Een bloemetje voor Isabelle die wel een héél grote dierenvriend is

Isabelle zet zich in voor Happiness For Paws die zich ontfermt over zwerfhonden in Roemenië. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Isabelle Hoste verdient een bloemetje”, mailt Friedl Vandermeulen naar de redactie van KW. “Ze verkoopt spulletjes en zamelt kroonkurken in om zo voeding te kopen voor honden in Roemenië.”

“Zo zot”, lacht Isabelle (52) als we haar een bos ruikers schenken. “Friedl is een van mijn eerste klanten hier in de winkel en is intussen ook een goeie vriendin geworden.”

Isabelle runt in het hartje van Wevelgem de kledingzaken Bo en Avenue Plus. Beide winkels huizen onder hetzelfde dak. “Bo verkoopt dameskledij voor gewone maten, Avenue Plus voor een maatje meer”, licht Isabelle toe.

“Die beestjes leven er in erbarmelijke omstandigheden”

Tijdens ons bezoek in Wevelgem viel het op dat het hier niet alleen om kleding draait, Isabelle is ook een beetje psychologe voor haar klanten. Een probleempje met je smartphone? Nood aan een babbel? Eén adres. “Dat is met alle plezier”, vertelt de vijftiger. “Het is ook zo dat ik in de organisatie Happiness For Paws ben gerold. Wie me kent, weet dat ik een groot dierenliefhebber ben. Ik werd door een kennis opgebeld over een verwilderde kat die in de buurt rondhing. Bij mijn zoektocht naar een vangkooi kwam ik in contact met het dierenasiel. Ik heb een cursus dierenasielmedewerker gevolgd en ik leerde ook Happiness For Paws kennen.”

“Zij zetten zich in voor de straathonden in Roemenië. Die beestjes leven er in erbarmelijke omstandigheden. Het is niet onze bedoeling om dieren in adoptie aan te bieden, maar om het probleem aan de wortel aan te pakken door de plaatselijke bevolking te helpen via sensibilisering en sterilisatie of castratie van hun dier. Voor de zwerfdieren zorgen we voor voeding, medicatie en materiaal.”

Thuis heeft Isabelle samen met manlief Nico Santy en de drie kinderen ook wat viervoeters rondlopen. “Ik ben om 6 uur ‘s morgens al in de weer met mijn paarden en poezen. Het is hard werken, maar het is ook mijn ontspanning.” (mlt)