De deur van hun woning net buiten de stadsring rond Waregem zwaait gezwind open. Christiane Debooserie kijkt ietwat verbaasd als ze ons ziet staan. "Voor mij?", herhaalt ze tot twee keer toe. "Waarom? Waar heb ik dat aan verdiend?" Ze kijkt achtereenvolgens met vragende ogen naar haar man Jan Omey (72) en haar dochter Inge. "Van gie toch niet?", lacht ze als Inge begint te gniffelen.

"Ik vind dat je dat verdient", zegt Inge. "We kunnen altijd bij jou terecht, met eender welke vraag. En je steunt ons in alles wat we willen doen. Bovendien hebben we door alle coronaperikelen dit jaar Moederdag niet kunnen vieren en ook ons familieweekend van eind augustus hebben we moeten laten schieten. Het is een klein gebaar, maar ik wilde je toch eens verrassen."

"We lopen niet elk weekend bij elkaar binnen, maar ik heb mijn familie graag dichtbij"

Normaal zou de familie Omey-Debooserie eind augustus allemaal samen de 70ste verjaardag van Christiane vieren. "Gezellig, in een huisje in Heuvelland, met de vier kinderen en de intussen vijf kleinkinderen", zegt Christiane. "Die familieband is voor mij wel belangrijk. We moeten niet elk weekend elkaars deur platlopen, maar ik heb mijn kinderen en kleinkinderen wel graag dicht bij me. Dat was de jongste maanden geen evidentie. Als je dan een weekendje kan vastleggen met allemaal samen, kijk je daar uiteraard lange tijd naar uit. Nu ja, we hebben dat nog te goed zeker?" "Intussen hebben we bubbelgewijs toch je verjaardag nog kunnen vieren, hé", pikt Inge weer in. "Dit bloemetje leek me nog een leuk extraatje. Ik doe het niet al te vaak, maar ik weet dat we jou er een groot plezier mee doen."

De deur van hun woning net buiten de stadsring rond Waregem zwaait gezwind open. Christiane Debooserie kijkt ietwat verbaasd als ze ons ziet staan. "Voor mij?", herhaalt ze tot twee keer toe. "Waarom? Waar heb ik dat aan verdiend?" Ze kijkt achtereenvolgens met vragende ogen naar haar man Jan Omey (72) en haar dochter Inge. "Van gie toch niet?", lacht ze als Inge begint te gniffelen. "Ik vind dat je dat verdient", zegt Inge. "We kunnen altijd bij jou terecht, met eender welke vraag. En je steunt ons in alles wat we willen doen. Bovendien hebben we door alle coronaperikelen dit jaar Moederdag niet kunnen vieren en ook ons familieweekend van eind augustus hebben we moeten laten schieten. Het is een klein gebaar, maar ik wilde je toch eens verrassen." Normaal zou de familie Omey-Debooserie eind augustus allemaal samen de 70ste verjaardag van Christiane vieren. "Gezellig, in een huisje in Heuvelland, met de vier kinderen en de intussen vijf kleinkinderen", zegt Christiane. "Die familieband is voor mij wel belangrijk. We moeten niet elk weekend elkaars deur platlopen, maar ik heb mijn kinderen en kleinkinderen wel graag dicht bij me. Dat was de jongste maanden geen evidentie. Als je dan een weekendje kan vastleggen met allemaal samen, kijk je daar uiteraard lange tijd naar uit. Nu ja, we hebben dat nog te goed zeker?" "Intussen hebben we bubbelgewijs toch je verjaardag nog kunnen vieren, hé", pikt Inge weer in. "Dit bloemetje leek me nog een leuk extraatje. Ik doe het niet al te vaak, maar ik weet dat we jou er een groot plezier mee doen."