Een bloemetje voor Carmen die zorgt voor grote vriendschap in een doodlopend straatje

De vriendinnen Tamara en Carmen vinden elkaar als ze elkaar nodig hebben. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mijn vriendin Carmen Raes verdient een bloemetje”, mailt Tamara Claeys naar de redactie van KW. “Ondanks het feit dat ze het zelf druk heeft met haar werk en gezin, staat ze altijd klaar om te helpen waar ze kan.”

Carmen en Tamara leerden elkaar kennen aan de schoolpoort van GVB Wijnendale in Torhout. “We stonden er beiden met een dikke buik van ons tweede kind”, lachen de vriendinnen. Carmen Raes (41) is mama van Jakke (15), Louise (10) en Matse (9). Ook Tamara (38) heeft drie kinderen: Fauve (15), Ella (10) en Yarn (7). “En hij is geboren op 21 december, mijn verjaardag! Hoe mooi is dat!” glundert Carmen. “We wonen trouwens ook maar enkele straten van elkaar, beiden op nummer 89.”

Maar de vriendinnen hebben nog banden met elkaar, beiden werken halftijds in de zorg. “Ik ben na mijn studies begonnen in RVT De Branding in Wenduine maar ben sinds 2010 actief als zorgkundige bij het Wit-Gele Kruis. De thuiszorg is interessanter als je kinderen hebt. Vooral het wegvallen van de ‘gesplitste uren’ waarbij je midden de dag enkele uren vrijaf had, was een verademing.” Tamara is dan weer zorgkundige bij i-Mens.

“We kunnen het goed met elkaar vinden. We hebben het druk en zijn dus zeker niet altijd samen. Naast het werk is er de was en de plas en de vele hobby’s van de kinderen zoals karate, zwemmen, badminton, voetbal, muziekles en dansen. Maar we vinden elkaar als we elkaar nodig hebben”, licht Carmen toe.

“We gaan wel iedere dinsdag samen naar de jumpfit, sporten op trampolines.”

Maar ook de kinderen kunnen het goed met elkaar vinden en spelen al veel samen in de rustige wijk daar in Wijnendale, Torhout. “Ze kunnen hier veilig spelen in ons doodlopend straatje.” (mlt)

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.