“Een artistieke vorm van intimiteit”: workshop Flower Shibari in Roeselare introduceert bijzondere Japanse techniek

Flower Shibari is een zachte vorm van bondage, die de overbrugging maakt tussen de klassieke vorm van seks en het hardere SM-werk. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Touwen, sensuele muziek en een bijna hypnotisch gekreun. Tijdens de Flower Shibari demo, georganiseerd in de Roeselaarse vestiging van Babylon Loveshop, genoot een dertigtal aanwezigen van deze bijzondere techniek. “Het is bijna ontroerend om te zien.”

Met Valentijnsdag die om de hoek loert, gaan heel wat koppels op zoek naar een nieuwe dimensie in hun liefdesleven. Zo konden ze maandagnacht terecht in de Babylon Loveshop waar twee artiesten de aanwezigen een inleiding in Flower Shibari gaven. “Het is een techniek die zijn oorsprong kent in Japan”, horen we van Luna Vanhoenacker, woordvoerster van de keten.

“Het is een zachte vorm van bondage, die de overbrugging maakt tussen de klassieke vorm van seks en het hardere SM-werk. Er is van pijn opzoeken geen sprake, het gaat om een artistieke vorm van intimiteit. Beide partners geven zich helemaal aan elkaar over en er ontstaat een erg intensieve vorm van vertrouwen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat heel wat mensen geprikkeld worden door de mysterieuze wereld van bondage en SM. Niet minder dan één op vijf Belgen heeft al eens wat opgezocht of informatie verzameld hierover. Alleen is er nog altijd die drempelvrees en het idee dat er altijd pijn mee gemoeid gaat. Shibari is het perfecte alternatief en wint meer en meer aan populariteit. Het volstaat trouwens om te kijken naar het succes van deze workshops. We hebben er drie georganiseerd, die allen in geen tijd waren uitverkocht.”

Sensuele vibe

Tussen de toeschouwers kijkt Liesbeth (39) geboeid naar de demonstratie. “Het is bizar om te moeten vaststellen dat ik mijn ogen bijna niet van het tafereel kan houden. Er is geen seks mee gemoeid, maar het geheel heeft een erg sensuele vibe. Je ziet dat er een vorm van dominantie is, maar beiden geven zich compleet aan elkaar over. Eigenlijk is het bijna ontroerend om het te zien, het wekt heel wat emoties op. Het is een techniek waarbij het passionele de bovenhand neemt en dat hebben we allemaal wel ergens een beetje nodig denk ik.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier