Druktebarometer blijft in het groen in Kortrijk

Het bleef relatief rustig in de Kortrijkse winkelstraten.© AN
Het bleef relatief rustig in de Kortrijkse winkelstraten.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het bleef vandaag (zaterdag) opvallend rustig in de Kortrijkse winkelstraten. Nochtans werd er wel wat volk verwacht. Omdat winkels die niet-essentiële zaken verkopen pas dinsdag weer open gingen, hadden veel mensen de kans nog niet gekregen om te gaan winkelen. “Er werd vooral gericht gewinkeld”, weet schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester).

Geen stormloop vandaag in de Kortrijkse winkelstraten. De oproep van experten en politici om niet allemaal tegelijk naar de winkel te sprinten tijdens het eerste openingsweekend, werd duidelijk gehoord. “Het was gezellig druk maar de aantallen bleven perfect beheersbaar”, weet schepen Vandendriessche. De druktebarometer bleef dan ook overal in het groen.

Gericht kopen

“Er waren vooral gerichte kopers op pad. De druktebarometer bleef op groen en de stewards hadden alles onder controle. Parkings waren halfvol en de handelaars zijn matig tevreden.” Die handelaars lijken vooral blij te zijn dat alles verantwoord verloopt. Ze hopen wel dat er morgen, zondag, ook wat volk op de been is. Ook dan zijn de winkels in centrum Kortrijk open.

Ook Dominique Desmeytere van winkelcentrum K in Kortrijk is tevreden. “Er was veel volk op de been, en dat allemaal kanaliseren is natuurlijk een uitdaging. Maar bij ons verliep alles vlot. Al zijn er natuurlijk een paar dingen waar we echt niet kunnen op controleren.”

Alleen winkelen

Vooral tegen de maatregel dat je alleen moet gaan winkelen lijkt er veel gezondigd te worden. “Wij speken de mensen daar natuurlijk op aan”, aldus Dominique. “Want iedereen weet ondertussen écht wel dat het niet mag. Maar we kunnen daar moeilijk toezicht op houden. Ook de regel dat je maar 30 minuten in een winkel mag zijn, is moeilijk na te gaan.”

“Pas op, de meeste mensen houden zich echt wel aan de regels hoor. Aan de anderen kan ik alleen maar vragen of ze in de toekomst hun gezond verstand willen gebruiken. Zo houden we het morgen, tijdens de koopzondag ook veilig.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier