Druk feestweekend in basisschool Ter Molen: “We zetten alles op alles”

De Vriendenkring Basisschool Ter Molen hoeft qua sfeer alvast niet onder te doen voor de grotere evenementen. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Feesten en basisschool Ter Molen? Het zijn twee termen die bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook mei belooft alvast erg geanimeerd te worden, met een quiz en zelfs een talentenshow. Het weekend van 31 mei moet alvast worden vrijgehouden.

Feesten, van vrijdag 31 mei tot zondag 2 juni: het feestweekend, een initiatief van de Vriendenkring Basisschool Ter Molen, hoeft qua sfeer alvast niet onder te doen voor de grotere evenementen.

“Het is ondertussen al een traditie geworden, maar dan wel eentje waar mensen voor staan aan te schuiven. Op vrijdagavond geven we het startsignaal van ons feestweekend, met een quiz.”

Aperitiefconcert

De organisatoren hopen dat de weergoden hen de wind in de zeilen zullen geven. “De tijd staat niet stil want dit wordt al de zesde editie van onze quiz. Hij is toegankelijk voor iedereen, al houden we bij het opstellen van de vragen natuurlijk rekening met onze sympathisanten en oud-leerlingen. Zaterdag raakt het feestweekend op kruissnelheid en gaan we van start met een aperitiefconcert. De Low Budget Band zal er op dat moment voor de muzikale begeleiding zorgen. In de namiddag geven de leerlingen dan weer het beste van zichzelf en eenmaal dat spektakel is afgelopen, is het tijd voor een talentenjacht. Niemand hoeft er honger of dorst te hebben, want er zijn een bar en een foodtruck. Is zingen of stilzitten niet echt je ding? Dan zorgden we ook voor pakken randanimatie. Zondag, de laatste dag van het feestweekend, staat volledig in het teken van zang en muziek. Daarvoor konden we lokaal enkele absolute kleppers aanspreken.”

’t Zinkt

De mensen van zanggroep ‘t Zinkt, een Lauwse groep, komen alle aanwezigen vermaken met hun stemmen en harmonieën. Zoals vanouds zetten we alles op alles om van het weekend een onvergetelijk moment te maken. Meer informatie is terug te vinden op onze Facebookpagina. Daar is ook het inschrijfformulier terug te vinden voor de quiz. Twijfel niet want de plaatsen zijn vaak erg snel ingenomen, waardoor je misschien je talenten niet in de verf zal kunnen zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier