Reeds in 2016 werden door Stad Brugge, in samenwerking met watermaatschappij Farys, een viertal publieke drinkwaterkraantjes gepland. Maar volgens schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus) gaat het nu om een nieuw project met grotere en meer gebruiksvriendelijke drinkfonteinen naar Italiaans model.

"In de Zuid-Europese steden zijn drinkwaterfonteinen echt ingeburgerd. Zo staan er in de stad Rome alleen al 2.500 van die fonteintjes. Bij ons is dat nog veel minder het geval, maar daar maken we nu dus werk van", zegt schepen Van Volcem.

Vier groene en vijf zwarte

"De eerste vier drinkwaterfonteinen zijn sinds vrijdag - ideaal getimed want midden in de hittegolf - operationeel. Ze werden geplaatst op het Simon Stevinplein, aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk, op de Burg en aan de Gentpoort. In oktober volgen er nog vijf: op de Vismarkt, aan het Minnewaterpark en aan de Ezelpoort, Kruispoort en Smedenpoort."

De drinkwaterfonteinen komen uit Italië en zijn esthetisch heel mooi. Ze zijn ook voldoende hoog zodat ze comfortabel kunnen gebruikt worden en zijn afgewerkt in kwalitatieve, stevige materialen. "Er komen vier groene en vijf zwarte. De infrastructuur voldoet uiteraard ook aan alle kwalitatieve en hygiënische eisen en is voorzien van een pompje zodat de kraan niet langdurig kan blijven openstaan."

Perfect drinkbaar

De schepen wijst erop dat het water niet alleen ideaal is om gezicht en lichaam te verfrissen op hete dagen, maar bovendien ook perfect drinkbaar is. "Mijn zoon is altijd kwaad als ik plastic flessen water koop. De jeugd is heel milieubewust en dat is een goede zaak. Bovendien is drinkwater uit de kraan tweehonderd keer goedkoper."

Het drinkwater wordt heel streng en veelvuldig gecontroleerd. "Uit deze fonteintjes komt net hetzelfde water als dat wat bij u thuis uit de kraan komt", aldus nog schepen Van Volcem. "Ook voor mensen die met de hond op pad gaan, zijn de drinkwaterfonteintjes ideaal. De baasjes kunnen voor hun viervoeter zo immers makkelijk een kommetje met water vullen."

Reeds in 2016 werden door Stad Brugge, in samenwerking met watermaatschappij Farys, een viertal publieke drinkwaterkraantjes gepland. Maar volgens schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus) gaat het nu om een nieuw project met grotere en meer gebruiksvriendelijke drinkfonteinen naar Italiaans model."In de Zuid-Europese steden zijn drinkwaterfonteinen echt ingeburgerd. Zo staan er in de stad Rome alleen al 2.500 van die fonteintjes. Bij ons is dat nog veel minder het geval, maar daar maken we nu dus werk van", zegt schepen Van Volcem. "De eerste vier drinkwaterfonteinen zijn sinds vrijdag - ideaal getimed want midden in de hittegolf - operationeel. Ze werden geplaatst op het Simon Stevinplein, aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk, op de Burg en aan de Gentpoort. In oktober volgen er nog vijf: op de Vismarkt, aan het Minnewaterpark en aan de Ezelpoort, Kruispoort en Smedenpoort."De drinkwaterfonteinen komen uit Italië en zijn esthetisch heel mooi. Ze zijn ook voldoende hoog zodat ze comfortabel kunnen gebruikt worden en zijn afgewerkt in kwalitatieve, stevige materialen. "Er komen vier groene en vijf zwarte. De infrastructuur voldoet uiteraard ook aan alle kwalitatieve en hygiënische eisen en is voorzien van een pompje zodat de kraan niet langdurig kan blijven openstaan."De schepen wijst erop dat het water niet alleen ideaal is om gezicht en lichaam te verfrissen op hete dagen, maar bovendien ook perfect drinkbaar is. "Mijn zoon is altijd kwaad als ik plastic flessen water koop. De jeugd is heel milieubewust en dat is een goede zaak. Bovendien is drinkwater uit de kraan tweehonderd keer goedkoper."Het drinkwater wordt heel streng en veelvuldig gecontroleerd. "Uit deze fonteintjes komt net hetzelfde water als dat wat bij u thuis uit de kraan komt", aldus nog schepen Van Volcem. "Ook voor mensen die met de hond op pad gaan, zijn de drinkwaterfonteintjes ideaal. De baasjes kunnen voor hun viervoeter zo immers makkelijk een kommetje met water vullen."