Drievoudige kindermoord: relatie tussen vader en Bieke W. dan toch voorbij

© a-Davy Coghe
Laurens Kindt

Bieke W., de moeder uit Varsenare die vorige zomer haar drie kinderen doodde en daarna probeerde uit het leven te stappen, zal wellicht geïnterneerd worden. De Brugse raadkamer doet daarover op 27 maart uitspraak. De relatie met de vader van haar kinderen is voorbij, zo zegt de advocaat van de man.

De feiten dateren van eind augustus vorig jaar. De moeder doodde toen haar drie kinderen thuis in Varsenare, stapte in haar wagen en reed in Oostkamp opzettelijk tegen een brugpijler langs de E40. Toen de politie haar verhoorde na dat ongeval bekende ze de vreselijke feiten.

De vrouw belandde in de gevangenis en werd daar onderzocht door een college van gerechtspsychiaters. Die kwamen tot de conclusie dat ze ontoerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten. In november werd de vrouw dan ook voorwaardelijk vrijgelaten, maar ze moest zich wel laten opnemen in een gespecialiseerd psychiatrisch centrum. Daar verblijft ze vandaag nog altijd.

Spijt

In de Brugse raadkamer bood ze vanmorgen/woensdag haar spijt aan voor de feiten. De ouders van haar partner waren ook in de raadkamer aanwezig, de man zelf niet. Tijdens de zitting bleek dat nu ook het parket aanstuurt op een internering, net als de advocaat van Bieke W. zelf. Volgens meester Philippe Van Den Berghe was zijn cliënte psychotisch en compleet uitgeput meteen na de feiten, maar is die acute fase ondertussen verholpen door medicatie en de nodige therapie.

Hij wijst erop dat uit het verslag van de psychiaters blijkt dat de vrouw een maandenlange residentiële behandeling zal nodig hebben, gevolgd door een langdurige verdere opvolging. Volgens advocaat Koen Stubbe, die optreedt voor de vader van de kinderen en zijn familie, is de relatie tussen Bieke W. en de man ondertussen voorbij. “Toen zij in de gevangenis zat, heeft hij haar regelmatig bezocht maar dat is nu verminderd. Hij heeft het gevoel dat ze zit op de plaats waar ze moet zitten en dat ze goed behandeld wordt. Maar je kan in hun geval niet meer van een echte relatie spreken”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier