Doek valt over Festival aan Zee in De Panne

Sfeerfoto van een voorbije editie van Festival aan Zee. © MVP
Redactie KW

In De Panne slaat het nieuws in als een bom: na 15 jaar Festival aan Zee sluit het gemeentebestuur geen nieuwe overeenkomst af met de VZW Dranoeter om in 2020 een nieuwe editie van Festival aan Zee te organiseren.

Het contract tussen het gemeentebestuur, VZW Toerisme en de VZW Dranoeter was ten einde na de editie van 2019. Blijkbaar kon er geen consensus worden gevonden om een nieuwe overeenkomst af te sluiten met een datum die voor beide partners past.

Hiermee komt een onverwacht en abrupt einde aan het familiefestival dat elk voorjaar duizenden bezoekers trok naar het speeldorp op het strand van De Panne, naar de optredens met topartiesten in de tent, de afterparty…

Het gemeentebestuur benadrukt dat ze uitstekende herinneringen bewaren aan de samenwerking met de VZW Dranoeter in het algemeen en de medewerkers van Festival aan Zee in het bijzonder. Burgemeester Bram Degrieck en schepen van Toerisme Cindy Verbrugge bevestigen dat er zal worden gezocht naar een waardig alternatief voor dit voorjaarsevenement.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier