DJ Michiel Cnudde wil vanavond via livestream kinderen aan het dansen brengen

DJ Michiel Cnudde staat paraat voor de kids.
Wouter Vander Stricht

De sociale media vormen het ideale platform om in contact te blijven in contactloze tijden. Zo organiseert dj Michiel vrijdagavond – vanaond dus – een lockdownfeestje voor kinderen… via Facebook. De creatievelingen zorgen ervoor dat we de moed erin houden.

Ook de Waregemse dj Michiel Cnudde (36) weet dat de verveling snel kan toeslaan. Niet enkel bij volwassenen, maar zeker bij de kinderen die voor ‘een vakantie’ van minstens vijf weken staan. “Zelf heb ik drie kinderen, mijn partner twee. Het zal zaak zijn die gasten de komende weken te entertainen.”

Vorige vrijdag ging hij al live via Facebook, maar toen had hij volwassenen als doelpubliek. “Ik stond die avond ook geprogrammeerd op een event van meer dan duizend mensen, dat om evidente redenen werd afgelast. Toen heb ik al een dj-set live via Facebook gestreamd. Daarop kreeg ik beelden te zien van mensen die op mijn muziek stonden te dansen, dat smaakte naar meer. Zelf woon ik hier dus tussen vijf kinderen en ik dacht: waarom niet eens iets doen voor de jonge snaken? Ik ben daarbij niet aan mijn proefstuk toe, want bij het slot van het schooljaar speelde ik altijd al een set voor mijn kinderen die hier in De Biest in Waregem school lopen. Maar dat gebeurt op de school zelf, nu door de omstandigheden dus via Facebook.”

‘Like Me’-nummers

De dj-set die hij zal brengen start vrijdagavond om 19 uur en Michiel Cnudde stak er al behoorlijk wat werk in. “We zullen al snel twee uurtjes zoet zijn, de kinderen zullen de beentjes kunnen losgooien. Mijn oproep via Facebook leverde al heel wat respons op. De kinderen mochten nummertjes aanvragen. Maar ik zal niet gewoon als een jukebox enkele plaatjes na elkaar draaien. Ik ben al aan het remixen geslagen. Zo heb ik onder meer al enkele van de ‘Like Me’-nummers onder handen genomen. En ik amuseer me. Het is de bedoeling dat iedereen thuis voor pc of tv wat energie kwijt kan.”

Michel Cnudde met zijn kroostrijk, nieuw samengesteld gezinnetje.
Michel Cnudde met zijn kroostrijk, nieuw samengesteld gezinnetje.

Zelf wordt Michiel Cnudde ook professioneel geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus. Hij runt in Deerlijk met enkele mensen Mcnudde, waar hij zich specialiseert in de betere audio- en videotoepassingen. “Ik heb dinsdag, nog voor de nieuwe maatregelen werden uitgevaardigd, al de deur op slot gedaan. Dat is het veiligste en je ziet ook geen volk. We zullen dit moeten uitzweten vrees ik.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier