Dit weekend eerste editie van Tielts Gaming Kampioenschap

Baptiste en Stijn zorgen ervoor dat de gamers zich dit weekend volop kunnen uitleven. (foto WME)
Redactie KW

Op zaterdag 5 september vormt sportcafé Zaal 7 aan sportcentrum de Ponte in Tielt het decor voor het eerste Tielts Gaming Kampioenschap. De drijvende krachten achter dit evenement zijn Baptiste Ghesquiere, Stijn De Rammelaere en Cathy Vincent.

“Met het zicht op alle feestelijkheden rond het EK voetbal speelden wij met het idee om een digitaal EK voetbal te organiseren. Dit was oorspronkelijk gepland om 7 juni, een week voor het echte EK. Esports is echt aan het groeien en wij willen Tielt daar ook in laten groeien”, vertelt Baptiste Ghesquiere. Vanaf negen uur kan de gamer zich verlekkeren op heel wat spelplezier. “Wij willen gamers samen brengen en een echt kampioenschap houden waarbij we de winnaar uitroepen tot Tielts Gaming kampioen in zijn leeftijdscategorie. We organiseren in totaal vijf tornooien voor vier leeftijdscategorieën. Ieder tornooi telt 24 spelers en in totaal spelen ze 54 wedstrijden. Dat is zoals het echte EK waarbij ze het traject van voorrondes afleggen om dan in de knock-out fase uit te komen in de finale.”

Coronaveilig

Ook zaterdag staat het event in het teken van corona. “Ieder tornooi duurt twee uur en tussenin hebben we nog tijd om alles te ontsmetten. De inschrijvingen komen nog steeds binnen. We vermoeden dat door corona heel wat mensen hebben afgewacht of het kampioenschap al dan niet kon plaatsvinden. Gelukkig kregen we groen licht van de stad Tielt, dus dat was een pak van ons hart. Door de coronamaatregelen zijn we al organisator verplicht om onze bezoekers te registreren. Met het digitaal registratieplatform Eventcontact.be verloopt het verplicht noteren van de gegevens gemakkelijk en veilig. Bij het binnenkomen scan je de QR-code waarna je je registreert en klaar. Wij hoeven ons geen zorgen te maken over het al dan niet verliezen van de gegevens, de administratieve rompslomp verdwijnt en de aanwezigen weten dat ze in een conforme en vooral veilige plaats aanwezig zijn”, weet Baptiste te melden.

“Veel gamers betekent dat we in de toekomst nog kunnen groeien”

De winnaars gaan zeker niet met lege handen naar huis. Baptiste: “We hebben voor de eerste plaats natuurlijk de titel van allereerste Tieltse Gaming Kampioen en dat zou in principe moeten volstaan. Voor de materiële prijzenpot hebben we op heel wat partners kunnen rekenen. Outplayed.be, het allereerste eSports-centrum in Kortrijk sponsort de eerste plaats met een T-shirt, hoodie en een abonnement van drie manden. Daarnaast konden we via Moovly.com een jaar lang video editing software krijgen voor de winnaar en zijn volledige klas tot 30 maanden waarbij ze een heel jaar lang video’s maken, bewerken en delen.”

Warme oproep

Voor degenen die nog niet ingeschreven zijn, heeft de organisatie één boodschap: “Een warme oproep om nog te registreren. Zonder gamers geen kampioenschap en dat zou heel jammer zijn. Veel gamers betekent dat we in de toekomst nog kunnen groeien, en meer games kunnen aanbieden”, klinkt het tot slot. (KeMa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier