Discussie in de rechtbank: zijn het handtassen of verboden wapens?

Redactie KW

Zijn het handtassen of een verboden wapen? Een Nederlander bood in september 2017 voor tien euro per stuk een aantal handtassen te koop aan op een militariabeurs aan in Oostende. De politie oordeelde echter dat het handvat verdacht veel op een boksbeugel leek en nam een zestal exemplaren in beslag.

Toch vond de rechter in Brugge niet dat het om een verboden wapen ging. Volgens hem ging het om een goedkope imitatie van de ‘brass Knuckle bag’ van de bekende ontwerper Alexander McQueen. In het vonnis kregen de agenten zelfs nog een veeg uit de omdat ze het verschil niet hadden gezien tussen een ordinaire boksbeugel en de design-handtas van de wereldbefaamde ontwerper. Het parket ging dan ook in beroep en vond de sneer naar de agenten allerminst gepast.

“Het ziet eruit als een boksbeugel en het voelt ook aan als een boksbeugel, dus dit is gewoon puur een boksbeugel!”, oordeelde procureur-generaal De Smet. “De naam ‘Knuckle bag’ zegt het overigens zelf: boksbeugel!” Hij vorderde voor de man uit Alphen aan den Rijn in Nederland opschorting van straf omdat hij ervan overtuigd is dat hij de handtassen niet met kwade bedoelingen wou verkopen. Wel vraagt hij de verbeurdverklaring en de vernietiging van de in beslag genomen handtassen. Uitspraak volgt op 22 januari.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier