Dikke Jan Tripel wint prestigieuze Europese bierprijs

Redactie KW

De Dikke Jan Tripel van de gelijknamige Desselgemse brouwerij Dikke Jan werd onlangs bekroond met dubbel goud tijdens de European Beer Challenge. “Een hele eer”, vindt oprichter en drijvende kracht Pol Meerschman.

De European Beer Challenge in Londen is een van de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. “Het zijn de Oscars van de bierwereld”, vat brouwer Pol Meerschman het samen.

Hoogste onderscheiding

“De beoordeling is heel streng. De juryleden proeven blind en bespreken hun bevindingen op geen enkel moment met elkaar”, aldus Pol. “In tegenstelling tot andere wedstrijden worden de grootste brouwerijen hier niet per definitie uitgeroepen tot winnaar, wat deze competitie een stuk eerlijker maakt.”

De Dikke Jan Tripel – een donkerblond biertje van 7,2 graden – concurreerde in het Verenigd Koninkrijk met duizenden andere bieren uit 39 landen. Het bier ging in de categorie tripels lopen met de hoogste onderscheiding. “Dat is vooral een belangrijke erkenning. Als je kan uitpakken met een sticker van de European Beer Challenge, dan stimuleert dat de buitenlandse verkoop ”, besluit Meerschman, die ook nog de Dikke Jan Blond en de Dikke Jan Bruin in zijn assortiment heeft zitten. (PNW – foto PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier