Diamanten Raïs en Gaby stellen groots jubileumfeest uit

Redactie KW

Raïs Demuynck (83) en Gaby Hallewaert (85) vierden hun 60ste huwelijksverjaardag ze trouwden op 10 augustus 1960 – in mineur. “Wij waren er zo op gebrand om een groots feest te organiseren, maar corona strooit roet in het eten. Het wordt uitgesteld, maar niet vergeten”, vertelt Raïs.

Het jubilerende echtpaar is gekend en geliefd in de gemeente. Raïs ontbreekt ‘nergens’. “De jongste maanden was dat anders. Door de coronabeperkingen kon ik bijna nergens naartoe. Ik ging elke zondag naar de mis van 10 uur en sedert maart ben ik er niet meer geweest. Ik trok rond met de collecteschaal maar dat mag nu ook niet meer.”

Zonnebos

Burgemeester Claude Croes ging even de levensloop van Gaby en Raïs na. “Gaby is afkomstig van Moorslede. Naast zijn bakkersactiviteiten heeft hij ook in de textielsector gewerkt, onder meer bij de firma’s Clarysse en Timperman. Raïs was een goeie cafébazin in Zonnebos aan de Olieberg in Sint-Lodewijk. Zij moest veel bijspringen bij vader, toen moeder op jonge leeftijd verongelukte.” Het gezin Hallewaert breidde uit met vier zonen (Johan, Luc, Bart en Koen) en er zijn vijf kleinkinderen (Flore, Bruce, Lewis, Neal en Jamie).

Een opsomming van de verenigingen waarin ze actief zijn is lang. Beiden zijn actief bij Okra waar Raïs contactpersoon is. Verder ook bij Samana, in de vriendenkring van de Statie, het mobiel dienstencentrum. Raïs zet zich in voor Femma waar zij de pastorale verantwoordelijkheid op zich neemt en ook bij het Rode Kruis, waar ze onlangs nog gehuldigd werd.

Lang lofwoord

Burgemeester Croes: “Jullie hadden zo graag van elke vereniging een delegatie uitgenodigd op jullie diamanten jubileum, maar het heeft niet mogen zijn.” De burgemeester eindigde zijn lang lofwoord met hen het beste te wensen voor de toekomst. “Ik hoop oprecht dat jullie nog lang mogen genieten van jullie knusse woning in de buurt van de Gavers, met de prachtige tuin en vooral een zalige gastvrijheid. Iedereen is bij jullie zo welkom.” Een telegram van de vorsten, een geschenk van de gemeente, een feestelijk dankwoord door Raïs en een vermelding in het gulden boek rondden de ontvangst af. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier