Diaken Kris Blondeel en Krista Coucke vieren goud

Kris Blondeel en Krista Coucke vierden hun gouden huwelijksjubileum. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Zondag 18 februari was een onvergetelijke dag voor de familie van diaken Kris Blondeel en Krista Coucke uit de Ingelmunstersteenweg. Het echtpaar mocht zijn gouden huwelijksjubileum vieren in Swaenenburg, waar het ook het schepencollege over de vloer kreeg.

Kris Blondeel werd geboren in Gullegem op 10 juli 1947. Na de lagere school trok hij naar het Sint-Jozefscollege in Kortrijk om uiteindelijk af te studeren als scheikundig ingenieur in het HIT in Oostende. “Ik studeerde af in 1969 om vervolgens te voldoen aan mijn militaire plichten in Duitsland. Mijn loopbaan startte ik in Plastivan in 1971 en ik bleef er tot 1986. Ondertussen volgde ik een vierjarige opleiding tot diaken en in 1980 werd ik tot diaken gewijd in Oostrozebeke.”

“Als diaken begon ik met weekendwerk en als gelegenheidshelper in de Sint-Amanduskerk. Pas in augustus 1986 ging ik voltijds aan de slag op de Sint-Amandusparochie als eerste diaken ooit. Ik bleef die job uitoefenen tot 1 september 2023.”

Levensvreugde

“Ik heb die opdracht binnen de kerk altijd graag gedaan en dat werk heeft me veel levensvreugde geschonken. Het zorgde ook voor veel afwisseling. Kort na mijn start als diaken werd de pastorale eenheid opgericht en kwam Ooigem erbij. Vervolgens werd ik aangesteld als coördinator van de pastorale eenheid na het vertrek van pastoor Luc Frenay. Na al mijn jaren als diaken bleef ik ook sterk verbonden met het Oostrozebeekse verenigingsleven. Zo werd ik onder meer voorzitter van de plaatselijke harmonie Sint-Cecilia in opvolging van Remi Braet.”

Echtgenote Krista Coucke werd geboren op 19 februari 1950. Zij studeerde aan het Izegems instituut De Plichy om vervolgens af te studeren als klinische laborante aan het hoger Instituut in Brugge. “Van 1971 tot 1986 heb ik gewerkt als laborante in het H. Hartziekenhuis in Roeselare. Daarna ben gestart met een groothandel in panty’s en sokken, een job die ik bleef uitoefenen tot in 2018. Op 68-jarige leeftijd ben ik ermee gestopt. Mijn grote hobby was reizen. Zo heb ik de helft van de wereld gezien. In de loop der jaren hebben we thuis ook 8 FI-studenten opgevangen die hier telkens een jaar bleven.”

Het gouden echtpaar huwde op 22 februari 1974 en heeft vier kinderen grootgebracht: Jurgen, Ann, Ines en Tine. Intussen zijn er ook al zes kleinkinderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier