Desselgemse Marleen Verstraete heeft aandeel in titel van driver Kristof Depuydt

Marleen Verstraete.
Redactie KW

De Ardooienaar werd vorig jaar voor het eerst kampioen bij de drivers in ons land. Hij volgde daarbij zijn vader Rik op die door een slepende ziekte niet meer in koers uitkomt.

Iedere bezoeker van de drafkoersen op Waregem en Kuurne ziet steevast Marleen aan het hoofd van het paard wanneer Kristof weer maar eens een koers gewonnen heeft. Velen vragen zich wellicht af wie zij is. We laten haar dan ook graag aan het woord.

Een echte dierenliefhebber

“Ik kwam in de drafsport terecht begin de jaren 90 en reed zelfs enkele wedstrijden in de bereden drafkoersen. In 1996 kon ik zegevieren met Farisso VK, een paard dat ik altijd gekoesterd heb. Het is zelfs na zijn carrière bij mij gebleven om te genieten van een welverdiend pensioen. Momenteel heb ik met Ironside DM nog een paard met pensioen dat bij mij mag blijven, het is ondertussen 29 jaar. Op dat gebied ben ik een echte dierenliefhebber, bij Ironside DM loopt een blind geitje dat ik adopteerde. Zij zijn de beste vrienden hoe gek het ook mag klinken.”

Het is een uit de hand gelopen hobby

“Het verhaal met Kristof Depuydt is eigenlijk toevallig tot stand gekomen. Mijn partner, René, had paarden samen in eigendom met Jan Verbeke en daarvan stonden er een aantal in training bij Kristof. Wanneer die in koers kwamen was ik er telkens bij en hielp ik wat bij het optuigen van de paarden. Van het een kwam het ander en op den duur hielp ik ook andere paarden van Kristof klaarmaken op de dagen van de koers. Dat wil zeggen dat ik hun materiaal help optuigen, ze mee begeleid naar de piste en daarna weer alle getuigen afneem. Na de koers worden de paarden gedoucht en uitgestapt zodat ze voldoende recupereren. Op den duur belde Kristof me zelf op of ik een handje kon toesteken wanneer hij weinig paarden uit het eigen trainingscentrum had lopen. Zo heeft hij alle tijd om paarden uit andere trainingscentra te rijden. Het moet gezegd worden dat Kristof me enorm veel vrijheid geeft en dat zal wel zijn omdat hij me volledig vertrouwt. Als dierenliefhebster soigneer ik dan ook de paardjes alsof ze van mezelf zijn. Ook de eigenaars van Kristof zijn blijkbaar heel tevreden over mijn diensten en komen steevast een praatje met me slaan tijdens de koersdagen. Ik ben echt wel trots dat ik deel kan uitmaken van het team Kristof Depuydt en hoop dat nog lang te kunnen doen.”

Een hart voor voetbal

“Naast deze uit de hand gelopen hobby wil ik zeker mijn gezin niet verwaarlozen, want met mijn zoon Jens heb ik ook nog een voetballer in huis. Hij verdedigt het doel bij de U17 van Desselgem en ik probeer iedere keer aanwezig te zijn bij zijn matchen. Voorts ben ik een fervent supporter van Zulte Waregem, iedere thuismatch trek ik dan ook naar het Regenboogstadion.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier