Derde editie Kwintebank Rockt the Opex op 2 juli in Vuurtorenwijk Oostende

Op de foto Johan Vanhoutte, Christelle Vandenbroucke, Katia Van Cauwenberghe, Annemie Vanparys, François Lievens, Tom Geselle, Corinne Conrieri en John Monteny. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Na twee geannuleerde edities verheugen de bewoners van de Kwintebankstraat zich op een daverend wijkfeest. Op zaterdag 2 juli, vanaf 16 uur, vindt de derde editie van ‘Kwintebank Rockt the Opex’ plaats in deze kleine doodlopende straat, gelegen tussen de Ravelingenstraat en de volkstuintjes.

Dit jaar staan muziek en ambiance tijdens het feest opnieuw centraal. Het startschot weerklinkt om 16 uur met een vrij podium. “Hiervoor staan al een aantal muzikanten en dansers geprogrammeerd, zoals een rockband, het muzikaal duo Yvan en Michel, een akoestische gitarist, de visser-poëet Marnix Verleene en de linedancers De Viertorre”, vertelt Katia Van Cauwenberghe.

Samen met haar partner Johan Vanhoutte en de buren van de Kwintebankstraat organiseert ze het wijkfeest. “Het vervolg van het vrij podium is voorlopig nog niet ingevuld. Wij staan open voor diverse voorstellen van muziek, theater en dans tot yoga, poëzie, literatuur en workshops.”

Al feestend buren leren kennen

Johan en Katia verhuisden een vijftal jaar geleden naar de Kwintebankstraat. “Onze buren leerden ons al feestend kennen”, lacht Katia. “Tijdens het afscheidsfeest van een integratiecursus speelden mijn cursisten bij ons thuis djembee, en zo kwamen de buren ons meteen welkom heten. Enkele weken later organiseerden we een housewarmingparty, waarbij vijftig feestvierders van liefst tien nationaliteiten opdaagden. De eerste plannen voor een wijkfeest werden toen meteen gesmeed.”

“Vrij snel vond ik steun van het stadsbestuur, het ontmoetingscentrum De Ballon, én de buren. ‘Kwintebank Rockt the Opex’ zag het levenslicht en werd duidelijk een blijver.”

Ondertussen wordt de laatste hand aan de organisatie van het feest gelegd. Naast de onontbeerlijke drank- en eetstand verschijnen wellicht nog enkele artistieke marktstandjes. Vanaf 18 uur start het avondprogramma met een concert van Jenne Decleir en Joery De Wachter. Om 19.30 uur presenteert Roland Desnerck zijn populaire Oostendse quiz.

Deelnemers gezocht

“Ook hiervoor zoeken we nog deelnemers”, klinkt het. “Om 21 uur staat de rockcoverband Blue Dawn geprogrammeerd, met muzikanten uit Gent, Oudenaarde en Leuven en met organisatrice Katia op basgitaar.”

“Topper om 23 uur wordt de bekende Gentse zanger-gitarist Bruno Deneckere, in duo met Arne Demets. We hopen dat de hele wijk en omliggende met ons zal meerocken tijdens een zonnige dag”, besluiten de bewoners van de Kwintebankstraat.

Kandidaten voor het vrij podium en voor de Oostendse quiz kunnen zich nog steeds melden via katiavancauwenberghe@yahoo.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier