Denise Maselis uit Wijtschate is 100 jaar

Denise samen met haar kinderen en kleinkinderen en de schepenen Bert Doise en Lieve D'Haene. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Denise Maselis is 100 jaar geworden en is daarmee de vijfde Heuvellander die deze gezegende leeftijd mag vieren. Denise werd geboren op 6 april 1924 in een groot gezin. Zelf heeft ze twee kinderen, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Denise is een geboren en getogen Wijtschatenaar. Ze bleef haar hele leven in de Vierstraat wonen. “Niet altijd in hetzelfde huis maar wel in dezelfde straat.”

In haar jonge jaren ging Denise in Frankrijk werken, in een stoffenfabriek. “Ik werkte er samen met mijn man André. We gingen ook samen veel helpen bij de boeren in de streek. En als er wat tijd over was dan trokken we de velden in op zoek naar loodjes, overblijfselen van shrapnel, een granaat opgevuld met loden kogels.”

In het huwelijk van Denise en André kwamen twee kinderen: Andrea en Fernand. Later kwamen daar de schoonkinderen bij: Willy en Sonja. Denise is trotse grootmoeder van Heidi, Sophie en Dimitri. En er zijn ook al twee flinke meisjes die haar achterkleinkinderen zijn.

Goede zorgen

Denise moest afscheid nemen van haar man toen hij nog maar 62 jaar was, maar zij ging dapper verder met het leven en bleef tot op zeer hoge leeftijd in haar huis wonen. Dit was mogelijk dankzij de goede zorgen van de kinderen en alle hulpverleners.

(MD)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier