Deerlijkse firma Breezo gaat voluit voor een gezonde binnenlucht

© foto DRD
Redactie KW

Sinds het uitbreken van het coronavirus is er bij heel wat bedrijven en particulieren vraag naar een doeltreffende manier om de kans op (indirecte) besmetting te verkleinen. Breezo uit Deerlijk werkt voluit aan natuurlijke oplossingen die het binnenklimaat verbeteren en realiseert dit met zogenaamde ‘probiotische luchtbehandeling’.

“Laat ons duidelijk zijn, geen enkel product ter wereld kan de directe overdracht van dit of een ander virus door aerosolen, kleine deeltjes bij niezen of hoesten, van persoon op persoon voorkomen”, verduidelijkt Niko Lecluyse van Breezo. “We moeten ons dus concentreren op de indirecte overdracht via handen, oppervlakken of objecten en dat is precies wat wij doen met Breezo.”

“Het is een algemeen gegeven dat de kwaliteit van onze lucht een voortdurend groter wordend probleem is. Dat geldt niet alleen voor onze buitenlucht. Ook de lucht binnen onze gebouwen moet aangepakt worden. Vergeet immers niet dat we zowat 90 procent van onze tijd binnen doorbrengen in lucht die 2 tot 5 keer meer vervuild is dan buiten. Het is ook zo dat binnen luchtvervuiling is vandaag een van de tien grootste ziektebronnen ter wereld is en dat 30 procent van de nieuwe gebouwen structurele kwaliteitsproblemen heeft met betrekking tot de binnenlucht.”

Privé en bedrijven

“Wij hebben een vernevelingstechniek ontwikkeld waarbij we actieve organismen (probiotica) meesturen met luchtverversingssystemen. Dit zorgt voor een gezonde bio balans in de ruimten waar we leven, werken en slapen. Onze producten ‘bezetten’ heel snel alle oppervlakken met een ‘probiotische laag’ waarin bacteriën en virussen niet of minder goed gedijen. Omdat er minder bacteriën en virussen achterblijven op de oppervlakken, verkleint de kans op indirecte besmetting en infecties aanzienlijk. Met onze bewezen technologie hebben wij een impact op verschillende facetten van de binnenlucht, zoals allergenen, schimmels en vieze geurtjes.”

“Bij normale reiniging is het bijna onmogelijk om alle contactoppervlakken (meubels, vloeren, apparaten, gordijnen…) altijd opnieuw te bereiken. Bovendien kan een virus op een contactoppervlak 8 uur overleven en geen enkel reinigingsprogramma kan elk contactoppervlak elk uur reinigen. Met Breezo hebben wij een efficiënt en budgetvriendelijk systeem dat alle contactoppervlakken continu koloniseert.”

“Het systeem voor de KMO & de particulier, niet groter dan een draadloze telefoon, kan in elk kantoor geplaatst worden en kan ruimtes van minstens 50 vierkante meter behandelen met behulp van ultrasone verneveling van probiotica. Grotere modellen die in HVAC-systemen (heating, ventilation en air conditioning) worden gebouwd, zijn ook beschikbaar. Onze oplossingen hebben een ruim toepassingsgebied. Wij zijn al actief in voeding (Ecofrost), zorg en kantoren. Ook Vanomobil in Deerlijk, de specialist in verkoop en verhuur van mobilhomes, is klant bij ons.” (DRD)

Info: www.breezo.eu.

Niko Lecluyse en Breezo ontwikkelden een vernevelingstechniek waardoor de kans op indirecte besmetting en infecties door bacteriën en virussen aanzienlijk verkleind kan worden. (Foto DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier