De Walhoeve vzw pakt uit met experimenteel project: wie helpt mee aan cAnnect?

Florejan Notebaert, Mario Clemmens en directeur Wim Hove.© RVL
Florejan Notebaert, Mario Clemmens en directeur Wim Hove.© RVL
Paul Bruneel

De Walhoeve vzw, een organisatie in de jeugdzorg pakt uit met het experimenteel project ‘cAnnect’, een outdoor-project in Westvleteren waarbij jongeren, eventueel met gezinsleden en een begeleider trektochten ondernemen per kano. Om het project verder uit te bouwen, zoeken ze vrijwilligers om mee te helpen.

De Walhoeve, met maatschappelijke zetel in de Eikhoekstraat 65 in Westvleteren, begeleidt ouders, kinderen en jongeren die te maken hebben met problematische leefomstandigheden. Het aanbod van De Walhoeve bestaat uit residentieel verblijf, dagbegeleiding, laagintensieve contextbegeleiding, contextbegeleiding in functie van autonoom wonen en positieve heroriëntering.

Florejan Notebaert is cAnnector van het experimenteel project cAnnect. “cAnnect ontstond begin 2017 als initiatief van vzw de Walhoeve. Het woord is een samentrekking van ‘canoe’ en ‘connect’. Met subsidies van De Ronde Tafel 65 De Panne en het Streekfonds West-Vlaanderen hebben we kanomateriaal gekocht om in te zetten als middel tot verbinding”, weet Florejan.

“cAnnect is een ervaringsgericht outdoor-project voor jongeren, waarbij de jongere samen met een begeleider of contextfiguur een een- of meerdaagse trektocht onderneemt per kano. Het project gebruikt trektochten per kano om onderling te verbinden en de jongeren ook terug te laten verbinden met zichzelf, met waarden, ideeën, verlangens, dromen en ook met mensen.” De uitvalsbasis is de IJzer met de aansluitende waterwegen en –lopen.

Logistiek

De initiatiefnemers willen het project verder uitbouwen. Daarom werd in samenwerking met La Trao (vzw Onze Kinderen), een projectdossier ingediend bij het departement Cultuur, Jeugd en Media en dat project werd nu goedgekeurd als experimenteel project. Zo komt er voor acht maanden een voltijdse medewerker en zijn er ook financiële mogelijkheden om extra kano- en kampeermateriaal aan te kopen.

“Om het project verder uit te bouwen is men nu op zoek naar vrijwilligers. Zij kunnen mee bepalen welke taken ze op zich nemen. Dat kan gaan van praktische en logistieke ondersteuning tot het mee begeleiden van een tocht.

Info: www.cannect.be, cannect@dewalhoeve.be of 0470 10 21 80

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier