De Valkenier Sport & Recreatie opent in april de deuren: “We zetten TC Oase verder, maar onder een nieuwe noemer en een breder concept”

Filine Verheire en Lander Maes hebben grootse plannen met De Valkenier. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Op 2 april opent Filine Verheire (35) samen met haar partner Lander Maes (29) de deuren van De Valkenier Sport & Recreatie in Sijsele. Filine treedt daarmee in de voetsporen van haar ouders die op dezelfde locatie jarenlang Tennisclub Oase runden. “De tennisclub blijft bestaan, maar er komt een aanbod sportkampen bij”, zegt Filine.

Voor tennisliefhebbers in Sijsele en bij uitbreiding Damme en omgeving is TC Oase een bekende naam. De infrastructuur van deze tennisclub aan de Valkenierstraat in Sijsele is eigendom van de Stad Damme en werd de voorbije vijftien jaar in concessie gegeven aan Dany Verheire en zijn echtgenote Dominique Feremans, de ouders van Filine dus. “Als kind heb ik ook altijd veel getennist”, vertelt Filine, die zes maanden geleden beviel van een tweeling.

Sport Vlaanderen

“Later heb ik me op het turnen gestort, ik ben lichamelijke opvoeding gaan studeren en nu geef ik als hoofdjob training aan jonge turnsters bij Sport Vlaanderen in Assebroek (ook bekend als het voormalige Bloso-centrum Julien Saelens, red.). Ook mijn partner geeft daar training in het turnen, maar dan aan de jongens.” Doordat Filines ouders met pensioen wilden gaan, zag ze de mogelijkheid om TC Oase verder te zetten maar dan wel met een ruimer concept. “De tennisclub blijft bestaan en behoudt ook diezelfde naam onder de noemer De Valkenier Sport & Recreatie”, legt Filine uit. “De leden van de tennisclub blijven dus welkom – steeds van Pasen tot november want het is een outdoor club – maar we bieden daarnaast ook drie verschillende sportkampen voor kinderen en jongeren aan tijdens de paas- en zomervakantie.”

Tal van kampen

Een eerste kamp is kleuterkriebels, voor kleuters vanaf drie jaar die willen komen spelen, sporten en knutselen. Daarnaast is er het kamp sportspetters voor kinderen van 7 tot 14 jaar die al spelend kennis willen maken met verschillende bal- en racketsporten en tenslotte het kamp tennisvedetten voor kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar.

“Het petanqueveld dat er nu al ligt, willen we ook wat opwaarderen en intenser gaan gebruiken”, vertelt Filine. “We zullen ook de cafetaria grondig vernieuwen en enkele kleinere gerechtjes en snacks op de kaart zetten. Zo willen we ook inspelen op wandelaars en fietsers die hier in de buurt halt houden. Ook het verouderde speelpleintje gaan we grondig vernieuwen. Zo kunnen ouders rustig genieten op het terras of in de cafetaria terwijl de kindjes spelen.”

Info: www.de-valkenier.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier