‘De Noenkels’ uit Izegem willen je dit eindejaar aan het dansen brengen

De Noenkels, Giovanni Seynaeve (links) en Thomas Demeulenaere, draaien muziek in De Leest. Ze zijn vergezeld van hun platen bak vol vinyl en uiteraard zoals altijd door hun sanseveria’s. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
De Noenkels, Giovanni Seynaeve (links) en Thomas Demeulenaere, draaien muziek in De Leest. Ze zijn vergezeld van hun platen bak vol vinyl en uiteraard zoals altijd door hun sanseveria’s. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Een zotter duo loopt er in Izegem niet rond. Maar ook de broers ‘Zjilbert en Zjulien’, de alter ego’s van Thomas Demeulenaere en Giovanni Seynhaeve, moesten dit jaar vooral werkloos toekijken. Maar daar komt op tweede kerstdag verandering in. Vanuit De Leest laten ze hun plaatjes en alles wat er bij hoort via livestreaming op jullie los.

Normaal spelen ze als het olijke dj-duo ‘De Noenkels’ alles plat. Maar ook hun agenda was dit jaar dus tamelijk leeg. Maar daar brengt De Leest verandering in. Diensthoofd Geerwin Vandekerckhove: “De Noenkels hebben hier ooit hun debuut gemaakt. Dus dachten we aan hen om eens in deze sombere tijden ons aan een livestreamke te wagen. Op tweede kerstdag bouwen we vanop het podium van De Leest een coronaveilig virtueel familiefeest.”

Noenkel Zjulien (Giovanni Seynhave): “We zijn gestart met enkele vinylplaatjes en wat decorstukken en nu krijgen we ons hele hebben en houden nauwelijks nog in onze camionette. We hebben ook altijd onze vrouwentongen mee.”

Noenkel Zjilbert (Thomas Demeulenaere), die ook geplaagd zit met een opspelend spraakgebrek wat zijn presentaties er niet makkelijker op maakt, doet het concept even uit de doeken: “Tijdens onze optredens kunnen de mensen normaal eens snuisteren in onze collectie platen en dan een verzoeknummertje aanvragen. Nu zal dat ook kunnen, maar daarvoor hebben we een secretaresse aangeworven.”

Secretaresse

Dat bevestigt ook Geerwin Vandekerckhove die zijn sterren tijdens dit interview niet altijd even goed in de hand heeft.

“De rol van secretaresse wordt ingevuld door Tilde Vandenbroucke. Zij zal de verzoeknummertjes noteren. Ze zal af en toe met het telefoonnummer door beeld passeren, de mensen kunnen dus bellen voor een nummertje.”

Het spektakel valt te bekijken via de Facebookpagina van De Leest. Het wordt ook op een professionele manier in beeld gebracht en de twee Noenkels hebben het hele podium voor hen alleen. De livestreaming start om 15 uur. “Ideaal om na de koffie en taart te kijken”, meent Geerwin.

Maar hoe lang zullen de twee broers nu in de ether blijven? “Ik schat zowat 50 pintjes lang. Tegen dan zal ons vat af zijn”, denkt Noenkel Zjilbert.

Maar de twee gaan dus door zolang er voldoende volk kijkt. Al moeten ze ook rekening houden met de avondklok natuurlijk.

Terra tot Metallica

Maar wat steekt nu allemaal in het platenbakkie van het duo. “Alles van 1950 tot 1999. En als het we niet hebben, zullen we het wel zeggen hoor. Maar van John Terra tot Metallica, we spelen het allemaal. We draaien wel enkel vinylplaten. En de bedoeling is dat de mensen aan het dansen gaan. Dat zien we ook altijd spontaan op onze optredens gebeuren, nu kunnen ze dat in hun eigen bubbel. Het zou toch mooi zijn als er overal in Izegem gedanst wordt”, klinkt het.

In cultuurhuis De Leest, waar men de programmatie helemaal omboekte naar komend voorjaar, is men ook blij weer eens wat kleur te kunnen brengen in de Izegemse huiskamers. (WVS)

www.facebook.com/cultuurhuis.deleest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier