De Mokkabar in Roeselare heropent voorlopig niet, maar komt met alternatief

Veroniek Boddin van De Mokkabar zorgt voor een alternatief, zodat veilig samen lunchen opnieuw kan. (foto SB) © Stefaan Beel
Peter Soete

Veroniek Boddin zal maandag ook de deuren van de Mokkabar in de Wallenstraat openzwaaien maar het zal enkel voor meeneemgerechten en -drankjes zijn. Om klanten binnen te ontvangen, wil Veroniek nog een tijdje de kat uit de boom kijken.

“Als ik eens alle maatregelen overloop die voorgesteld zijn, hou ik toch mijn hart vast. Als we de correcte afstandsregels volgen dan valt ons klantenaantal binnen van 40 op 20. Precies de helft, inderdaad. En buiten kunnen er bij mooi weer wel enkele klanten zitten maar we hebben daar geen uitbreidingsmogelijkheden. Daarenboven moeten we alle gegevens van onze klanten bijhouden, mag er geen menukaart meer liggen of moet die voortdurend ontsmet worden, net als de stylo waarmee wordt geschreven. Er moet ook anderhalve meter zijn aan de doorgang naar de toiletten. Er moet ook voortdurend iemand bezig zijn met de hele boel te ontsmetten.”

Niet meer samen lunchen

“Als ik alles optel en mijn rekening maak, kunnen wij met de huidige maatregelen niet rendabel zijn. We moeten daar eerlijk in zijn. Normaal heb ik vijf voltijdse medewerkers maar dat zal te veel zijn. Daarom houden we het vanaf maandag op meeneemgerechten en -drankjes.”

“Toen we de zaak aan het poetsen waren en de deur openstond, kwamen veel mensen binnen en vroegen om een koffie, een sapje of een smoothie om mee te nemen. Dat bracht ons op de idee om dat vanaf maandag uit te breiden. Ik ga ervan uit dat collega’s in het begin toch niet samen zullen lunchen zoals ze dat vroeger deden en daarom verkopen wij lekkere, verse meeneemlunchpakketten. Vooraan komt er ook een wafelijzer, een smoothiesbar en een ijsjestoog. Allemaal om mee te nemen en ja, uiteraard kan men ook koffie kopen en meenemen.”

“We hebben natuurlijk geluk dat we twee afzonderlijke ingangen hebben aan het pand. De klanten kunnen hun bestelling afhalen via de deur in de Wallenstraat en verlaten de zaak via ons terras. Wij vragen ook dat de bestellingen zo veel mogelijk via onze website gebeuren.”

“Wat ik er eerlijk van vind? Deze opstart zal niet evident zijn, het wordt moeilijk. Alle premies vallen ook weg en ik weet niet of we met alle maatregelen weer rendabel kunnen worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise